Rămâi conectat

Sport

Derby după derby pentru Industria Galda de Jos! Antrenorul Paul Ciucă, înainte de confruntarea şoc cu Ripensia Timişoara: „mergem în bârlogul ursului!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos îşi „linge rănile” şi se adună din pumni după primul eşec din 2017, 0-2 cu CSM Lugoj, înfrângere ce a pus punct unei serii invincibile ce data de 12 partide şi adunase 183 de zile. Asta pentru că la rând vin, în bătălia pentru Liga a 2-a, meciuri de foc cu Ripensia Timişoara şi CSM Şcolar Reşiţa!

Sâmbătă, în „Ciarda Roşie”, găldenii, tot neplătiţi în 2017, încearcă să-şi perpetueze şansele de promovare, deşi au în faţă cea mai în formă echipă a Seriei a 4-a, Ripensia Timişoara, lider solitar, cu 5 victorii consecutive, meciuri cu minimum 4 goluri marcate (un total de 22 de goluri!). Căzută pe poziţia a 4-a a ierarhiei, Industria este la trei puncte de „Ripi”, considerată principala favorită la accederea în eşalonul superior, cu 270 de minute înaintea finalului stagiunii.

*Revin Boancă şi D. Lupşan

Comparativ cu precedentul joc, se împuţinează problemele de efectiv: Cernea se simte mai bine, D. Lupşan se întoarce din Germania, Boancă revine după suspendare, absent fiind doar Cioplântă. „Intrăm în bârlogul ursului şi ne vom lua la trântă cu el! Ştim ce ne aşteaptă, că vom întâlni o echipă ce a marcat de 22 de ori în precedentele jocuri. Noi suntem cu moralul scăzut, după al doilea cel mai dificil moment din acest retur, primul fiind în startul sezonului de primăvară, când s-a pus problema continuităţii în Liga a 3-a. Dacă nu ne revenim, din pretendentă la promovare putem ajunge pe poziţia a şasea”, a admis Paul Ciucă. Acesta şi-a lăudat adversarii din antepenultima rundă a Seriei a 4-a. „Raportat la jocul din tur şi la forma afişată în primăvară, putem afirma fără a greşi că Ripensia afişează cel mai bun fotbal din serie. Din acest punct de vedere, deplasarea poate fi considerată una imposibilă, dar vom vedea ce se va întâmpla pe teren. Împotriva Ripensiei vom juca pentru Industria Galda”, a încheiat Paul Ciucă.

În tur, la Galda s-a înregistrat o remiză spectaculoasă 2-2 (1-1), în care gazdele au condus cu 2-1, iar bănăţenii au avut apoi avantaj. Acele puncte sunt singurele pierdute de „Ripi” în duelurile cu competitoarele din Alba în acest sezon, Performanţa Ighiu (4-1 şi 2-1), AFC Unirea 1924 Alba Iulia (1-0 şi 4-2).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea