Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb: Liberalizarea totală a pieței gazelor, cerută de PSD, fără adoptarea unor măsuri de sprijin pentru populație, va duce la scumpiri semnificative

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb a cerut marți, în ședinta Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, amânarea votării raportului comisiei asupra Ordonanței 64 prin care guvernul PSD cere liberalizarea totală a pieței gazelor. Dacă măsura de liberalizare a prețului gazelor ar intra în vigoare de la 1 Aprilie, în varianta cerută de PSD, populația ar avea de suportat creșteri de preț semnificative.

„În ședința Comisiei de Industrii, din care fac parte, s-a amânat adoptarea acestui raport ce sta la baza Ordonanței 64 prin care Guvernul PSD vrea sa mărească prețul gazelor. Aceasta măsura de liberalizare a pieței ar avea un impact deosebit de puternic asupra consumatorilor, în special a celor casnici. Aşteptăm o argumentaţie mai solidă din partea Guvernului şi a Autorității  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi vrem să vedem şi strategia energetică pentru ca PSD nu a venit cu argumente solide care să justifice aceste măsuri.

Deja sunt semnale că s-au cerut majorări şi cu peste 70% ale tarifelor de distribuție pentru gaze, care s-ar regăsi si în prețul final, plătit de consumatori, atât de cei casnici cât si de agenții economici. Alături de colegii din PNL, am făcut un amendament și am cerut adoptarea unor măsuri de sprijin pentru consumatori, pentru ca populația să nu resimtă acut efectul aceste majorări de prețuri.

Trebuie avut în vedere ca vor apărea si creșteri de prețuri ale alimentelor și altor produse la a căror fabricare se folosesc gaze, precum si la închiderea unor firme si creșterea șomajului. Tocmai de aceea, impactul acestei liberalizări trebuie foarte bine calculat si gestionat. PSD, în schimb, a încercat să vină cu aceste măsuri de scumpire la fel cum a procedat si cu ordonanța grațierii. Fără o dezbatere serioasă, argumentată și în pragul verii, când consumurile populației scad considerabil pentru că locuințele nu mai trebuiesc încălzite si ar trece mai putin observată. Impactul ar fi însă devastator în iarna următoare, dacă se adoptă aceste măsuri, fără o schemă de ajutor pentru consumatori, așa cum eu am cerut. Iată cum mirajul guvernării PSD începe să se răspândească și ies la iveală adevăratele efecte ale unei guvernări iresponsabile: măriri de prețuri, scăderea valorii monedei naționale si a puterii de cumpărare a cetățenilor romani” , a declarat deputatul PNL de Alba Sorin Bumb, după şedinţa Comisiei pentru Industrii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea