Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Guvernul tratează cu dispreț Centenarul Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centenarul Marii Uniri ar trebui să fie un moment de sărbătoare și de respect pentru cei care au realizat România Mare. Din păcate, pentru Guvernul PSD -ALDE nu există respect pentru trecut, pentru actul Unirii sau pentru cei care au luptat în numele idealurilor naționale.

Vicepremierul Sevil Shhaideh refuză să vină în Parlament , la Ora Guvernului,  pentru a oferi răspunsuri privind implicare executivului în acțiunile destinate celebrării  Centenarului Marii Uniri. Vicepremierul a invocat pretextul că nu are atribuții în acest sens , pasând responsabilitatea spre Departamentul Centenar, aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Departamentul Centenar nu este nici ordonator de credit, nu are nici personalitate juridică și, prin urmare, singurul lucru de care se ocupă sunt dezbateri academice pe la diverse universități din țară. Sunt utile și discuțiile, dar trebuie să trecem și la fapte.

Răspunsul trimis de vicepremierul Shhaideh arată exact care este interesul real al PSD și al Guvernului pentru Centenarul Marii Uniri. În documentul semnat de Sevil Shhaideh se arată că ,,până în acest moment nu s-au purtat discuții cu departamentul CENTENAR cu privire la efortul comun pe care și instituția noastră ar putea să-l depună pentru a veni în sprjinul pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial.,, Pe scurt, guvernul nu are nici strategie, nici fonduri alocate pentru acțiunile care ar trebui să pregătească evenimentele de anul viitor.

Același document semnat de vicepremierul PSD invocă lipsa unei liste a proiectelor de infrastructură culturală în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri. Țin să precizez că aceste liste au fost depuse atât la ministerul condus de Sevil Shhaideh , cât și la Secretariatul General al Guvernului.

Singurul lucru care lipsește este voința Guvernului PSD-ALDE de a se implica în acest proiect național. Pasarea responsabilităților, refuzul de a da explicații publice și lipsa unei strategii coerente privind Centenarul Marii Uniri, denotă disprețul actualei puteri pentru un moment unic în istoria românilor.

PNL va solicita în continuare Guvernului să se implice și să demareze acțiunile necesare organizării evenimentelor dedicate Centenarului Unirii. Înaintașii partidului nostru au înfăptuit Marea Unire, iar noi suntem datori să facem totul pentru a cinsti așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri.

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup parlamentar PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea