Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Mihai Tudose, la Alba Iulia: Când de subvenția la vacă se ocupă un bou, nu mai vine

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele PSD, deputatul Mihai Tudose, a declarat joi, la Alba Iulia, că atunci când ”de subvenția la vacă se ocupă un bou, nu mai vine”, specificând, apoi, că în acest caz boul este APIA, Ministerul Agriculturii și Guvernul.

Mihai Tudose Dirzu Potor01”Am umblat în tot județul (n.a. Alba), toată lumea acuză, domnule, subvenția la lapte, subvenția la vacă. Pe vremea Guvernării PSD venea subvenția între șase luni și o lună înainte de termen. Acum, nu a mai prea venit deloc. Iertați-mi, dar îmi asum ceea ce spun, dom-le, când de subvenția la vacă se ocupă un bou, nu mai vine. Poate și boii sunt misogini și nu vor să fie vacile fericite”, a spus Mihai Tudose, care a susținut o conferință de presă la sediul PSD Alba Iulia.

Fiind întrebat cine este boul în cazul de față, Tudose a răspuns ”cei de acolo, identificați dumneavoastră”, după care a completat spunând că este vorba ”APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul, e o structură piramidală. Nu se poate așa ceva. Păi dacă vine subvenția pentru irigații a doua zi după ce s-a uscat planta, domnule, nu ne mai trebuie”.

Prezent la aceeași conferință de presă, liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a afirmat că ”domnul ministru (n.a. fost ministru al Economiei) spune de lapte”, dar ”e vorba de întreaga subvenție APIA și pe suprafață și pe cap de animal. Nimic!”, a completat Dîrzu.

Chestionat dacă opinează că subvențiile nu vor mai veni deloc, Tudose a răspuns că ”dacă îți dă rețeta și medicamentul după ce ți-a completat certificatul de deces, e în regulă. Ai avut și medicația, da! Dar nu ți-a mai folosit”, dorind să atragă atenția că dacă vor fi acordate prea târziu va fi fără folos.

Deputatul Mihai Tudose a adăugat că miniștrii din guvernul Cioloș au preluat ”guvernarea ca tehnocrați” după ce au trăit în ”castele de sticlă sau pe asfalt, în Bruxelles, în Paris” și nu înțeleg foarte bine că ”laptele acela din cutie vine totuși de la un animal, nu de la o mașinărie” și are niște necesități.

Tudose a amintit, apoi, că luni, în Camera Deputaților, se va dezbate moțiunea simplă  împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, depusă la Biroul Permanent de PSD şi ALDE, urmând ca votul final să fie dat marţi.

Vicepreședintele PSD a adăugat că premierul Cioloș îi ”excită” să facă și alte moțiuni, comparându-i pe miniștri cu niște ”figuri de plastilină”.

”Domnul prim-ministru și cred că și domnul președinte ne cam excită să facem noi moțiuni ca să rezolvăm noi problemele, fiindu-le jenă să spună că oamenii cu care au venit ei pe post de batman, superman, Catwoman și așa mai departe sunt, de fapt, niște figuri de plastilină… Ca să nu îi dea ei jos și atunci, știți, acesta a fost jocul. Bă, l-ai pus tu, nu era el farul luminos care lumina agricultura, care lumina sănătatea, care luminau fondurile europene. Vrei să vi dăm noi jos? Asumă-ți și ieși tu la televizor și spune, bă, acesta de l-am pus, am greșit, e un prost”, a conchis Tudose.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea