Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul liberal Dan Simedru: ”Am votat în comisia de agricultură Legea prin care marile magazine sunt obligate să promoveze la vânzare un procent de 51% produse românești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Membrii Comisiei de agricultură din Camera Deputaților au votat marți, 19 aprilie a.c. după dezbateri îndelungate și aprinse legea prin care marile magazine sunt obligate să promoveze la vânzare produse alimentare românești, în procent de 51%.

Conform acestei legi, “ comercianţii – persoane juridice autorizate, au obligaţia ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanţul scurt de aprovizionare. Excepţie fac comercianţii cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei.” Lanţul scurt de aprovizionare se referă la modalitatea de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel local şi regional şi relaţii strânse între producători, procesatori şi comercianţi.

“Am participat la dezbaterile din Comisia de agricultură si am susținut amendamentele prin care produsele alimentare românești vor reprezenta 51% din volumul de marfă pus in vânzare. Este o măsură benefică atât pentru producătorii români, cât și pentru consumatori. Cu toții cred că ne dorim să găsim pe rafturile marilor magazine mai multe produse românești, fiind o măsură de sprijin a producătorilor români. Această măsură nu trebuie interpretată ca o barieră în calea liberei circulații a bunurilor și mărfurilor, un principiu de baza al Uniunii Europene, pentru că nu este o măsură protecționistă. Produsele românești sunt competitive si răspund criteriilor de calitate iar cel mai bun răspuns îl vom avea când legea va intra in vigoare și va fi implementată. Sunt convins că această lege va încuraja consumul de produse românești si economia locală și sunt încrezător că ea va fi adoptată prin votul majorității deputaților”. a susținut liberalul Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea