Rămâi conectat

Actualitate

Deputaţii au decis: Guvernul poate emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 22 iunie, plenul Camerei Deputaţilor – for decizional în acest caz – a adoptat, cu 219 voturi favorabile, proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare.

parlamentPotrivit proiectului adoptat în plen, în forma primită de la Comisia juridică, unde a fost primit un raport favorabil cu 64 de amendamente admise, Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

De asemenea, Executivul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor.

În domeniul Sănătăţii, Guvernul va putea emite ordonanţă doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Proiectul a fost adoptat de deputați după ce, marți, Senatul l-a a respins. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea