Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PNL vine în sprijinul cetățenilor aflați în prag de pensionare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL consideră că pensia este un drept, de care cetățenii trebuie să beneficieze imediat după ce îndeplinesc condițiile legale de pensionare. Oamenii nu trebuie să aștepte luni de zile pentru a primi drepturile care li se cuvin după zeci de ani de muncă și după ce au plătit către bugetul asigurărilor sociale toate taxele prevăzute de lege.

Având în vedere această situație, am depus , alături de mai mulți colegi liberali, un proiect de lege de modificare a legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

Propunerea legislative  vine să îmbunătățescă modul de organizare, sistematizare și acordare a acestor drepturi. Astfel, se crează cadrul legislativ pentru a da posibilitatea ca dosarul de pensionare să fie depus cu 90 zile înainte de îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de acest drept, urmând ca decizia să le fie comunicată în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care îndeplinesc condițiile legale de pensionare.

În prezent, mulți cetățeni se plâng că trebuie să aștepte și câte 4-5 luni pentru a primi decizia de pensionare și efectiv pensia, situație extrem de neplăcută, care le afectează în mod negativ viața. De asemenea, avem în prezent și foarte multe cazuri în care dosarele de pensionare  sunt oprite în corespondența caselor teritoriale de pensii datorită neconcordanțelor ivite prin emiterea greșită  a adeverințelor de către custozii de arhivă  și a lipsei unui sistem unitar de lucru a Casei Naționale de Pensii Publice.

Proiectul de lege inițiat de PNL va pune capăt acestor situații neplăcute, dând posibilitatea ca dosarul de pensionare să fie depus cu 90 zile înainte de îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, astfel încât cetățenii să poată intra imediat în posesia drepturilor care li se cuvin.

Florin Roman , deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea