Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PNL solicită Ministerului Muncii decontarea navetei funcționarilor din instituțiile publice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul vorbește de majorări salariale spectaculoase în sectorul bugetar, dar nu face nimic pentru a elimina discriminările care există în acest moment la nivelul instituțiilor publice.

În prezent, există un număr ridicat de funcționari care își desfășoară activitatea profesională în instituțiile publice locale sau centrale, dar care nu domiciliază în localitatea în care au locul de muncă, aceștia parcurgând zilnic distanțe adesea considerabile, folosind pentru deplasare fonduri personale.

Această situație datează de mai bine de 10 ani , de la adoptarea HG nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului. Din această Hotărâre de Guvern a fost omisă o categorie de angajați și anume aceia care își desfașoară activitatea în cadrul instituțiilor publice.

Având în vedere această situație inechitabilă, am solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile care se impun în vederea decontării cheltuielilor ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locul de muncă.

Consider că efortul bugetar pentru aceste deconturi nu este unul împovărător, statul român fiind  obligat să elimine orice tratament discriminatoriu la nivelul instituțiilor publice.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup  parlamentar PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea