Rămâi conectat

Politică Administrație

Depozitarea gunoiului la rampa din Alba Iulia scumpește serviciile de salubrizare din Sebeș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Sebeș vor dezbate și vota în ședința de joi, 27 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor practicate de către SC Greendays SRL în cadrul Contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare a municipiului. Dacă proiectul va fi aprobat, cetățenii și firmele din Sebeș vor plăti tarife mărite cu 15 – 30% pentru colectarea deșeurilor menajere.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de reprezentanții administrației locale și Memoriului tehnico-economic depus de firma prestatoare, modificările se impun deoarece, în urma închiderii staţiei de sortare de la Orăştie, firma de salubrizare este obligată să depoziteze deşeurile la rampa de gunoi din Alba Iulia, administrată de S.C. Salprest SRL. De asemenea, se impune o ajustare a tarifelor prin aplicarea indicelui prețurilor de consum, raportat de Institutul Naţional de Statistică.

Având în vedere faptul că în conformitate cu contractul nr. 223/13.06.2013 încheiat cu S.C. Salprest SRL Alba lulia se va percepe şi un tarif pentru cheltuielile de depozitare în rampă, pentru deşeurile nesortate de 15.000 lei/persoană/lună şi la deşeurile sortate de 5.600 lei/persoană/lună, se impune o majorare a tarifului pentru persoanele fizice la deşeurile nesortate de la 3,5 lei/pers/lună la 4,59 lei/pers/lună, iar la deşeurile sortate de la 3,4 lei/mc.cu TVA la 3,9 lei/mc/cu TVA”, se arată în documentul anexat proiectului de hotărâre.

Totodată, se propune și ajustarea tarifelor pentru deșeurile ridicate de la persoanele juridice, respectiv de la 27,35 lei/mc la 32,35 lei/mc pentru deșeurile nesortate și de la 22,34 lei/mc la 26,43 lei/mc pentru deșeurile sortate.

În cazul prestaţiilor de care beneficiază individual, fără contract, persoanele juridice, prețul va crește de la 26,04 lei/mc cu TVA, la 30,8 lei/mc cu TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea