Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demisionar de la șefia PNL Alba Iulia, Florin Roman a fost desemnat președinte interimar la PNL Hunedoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a demisionat pe Facebook de la șefia PNL Alba Iulia, printr-o postare surprinzătoare, Florin Roman a fost desemnat, în cadrul ședinței de luni a Biroului Permanent Național al Partidului Național Liberal, președinte interimar al organizației PNL Hunedoara.

RomanPotrivit surselor noastre, supărarea lui Florin Roman pentru care și-a dat demisia pe Facebook din fruntea PNL Alba Iulia a fost cauzată de faptul că în comisia PNL Alba de validare a candidaturilor pentru alegerile parlamentare nu a reușit să își impună absolut niciun om.

Potrivit acelorași surse bine informate, din comisie fac parte nouă vechi pedeliști și doar doi vechi peneliști. Este vorba de Adrian Teban, primarul din Cugir, și Constantin Jinar, primarul din Șugag, aceștia fiind mai apropiați de Mircea Hava și de Ion Dumitrel decât de Florin Roman.

Vechiul conflict dintre Florin Roman și Mircea Hava, respectiv Ion Dumitrel este cunoscut de către locuitorii județului Alba. Chiar dacă acum fac parte din același partid și ”defilează” împreună la toate manifestările, probabil ”demonii trecutului” mai apar din când în când și, cu siguranță, Hava, Dumitrel, Pereș și alții nu își amintesc cu ”plăcere” de atacurile lui Florin Roman.

În județul Alba, lui Florin Roman i-a fost dificil să se impună în ”Marele PNL” întrucât la alegerile locale din 5 iunie 2016, cu excepția câtorva primari, majoritatea rezultatelor foarte bune ale partidului au fost obținute de către primari din vechiul PDL. Este neîndoielnic faptul că în județul Alba victoria ”Marelui PNL” este în realitate victoria vechilor PDL-iști, primari care au experiență și rezultate în administrația locală.

În Alba Iulia, unde Roman a fost președintele organizației municipale, rezultatul la Consiliul Local a fost sub așteptări, adică 12 consilieri locali. În 2008, PDL-ul a reușit să ”introducă” în Consiliul Local 14 consilieri locali, iar la alegerile din 2012, a pus 10 consilieri în condițiile în care democrat-liberalii s-au prezentat în alegeri după tăierile de salarii ale guvernului Boc, luptând împotriva unui ”monstru politic”, USL-ul.

Cifrele nu mint! Este evident, la Alba Iulia, vechii PNL-iști nu au adus un plus de valoare în ce privește numărul consilierilor obținuți la alegerile locale din 2008 și 2012, dar orizontul lor de așteptare raportat la rezultate și la actualii lor colegi, care provin din fostul PDL, a fost foarte mare.

Nu se știe cât timp va asigura Roman interimatul șefiei PNL Hunedoara, acesta fiind și vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Fostul președinte al hunedorenilor liberali era Bogdan Țâmpău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea