Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deja se fac rezervări la hotelurile din Alba Iulia pentru Centenarul Unirii. O cameră a fost reținută cu 500 de euro pentru două nopți

Dragoş Suciu

Publicat

în

O cameră la un hotel din Alba Iulia a fost rezervată cu 500 de euro pentru 29 noiembrie – 1 decembrie 2018, perioadă în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, în acest caz înregistrându-se o creștere de circa 350%.

Persoane care doresc să sărbătorească Centenarul Unirii în Alba Iulia, oraș în care s-a hotărât și semnat actul Marii Uniri, au plătit pentru două nopți de cazare într-o cameră spațioasă și cu toate facilitățile incluse, premergătoare zilei de 1 decembrie 2018, suma de 500 de euro.

Administratorul unității de cazare a declarat joi, pentru ziarulunirea.ro, că respectiva cameră se rezervă în zilele obișnuite din an cu circa 70 de euro pentru o noapte, iar în preajma zilei de 1 decembrie 2018, datorită cererii foarte mari, prețul a ajuns la 250 de euro.

Anii trecuți, în preajma zilei de 1 decembrie, în Alba Iulia și împrejurimi nu se mai găsea nicio unitate de cazare disponibilă, după ce zeci de mii se persoane au ales să sărbătorească Ziua Națională a României în Orașul Marii Uniri.

În municipiul Alba se află peste 20 de hoteluri și pensiuni care dispun de peste 1.000 de locuri de cazare.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat, la sfârșitul anului 2016, că Alba Iulia ar putea fi vizitată de câteva milioane de turiști în 2018 și de peste o mie de primari.

La 100 de ani de la Marea Unire, mai multe organizații patriotice, administrația locală și județeană, dar și unele partide politice doresc construirea unui monument al Unirii în municipiul Alba Iulia, iar lucrările ar trebui să înceapă curând, având în vedere că ridicarea acestuia ar dura mai bine de un an.

PNL a cerut, recent, Guvernului să finanțeze sărbătoarea centenarului Marii Uniri, precizând că este nevoie de 15 milioane de lei pentru Monumentul Unității Naționale de la Alba Iulia.

Totodată, administrația publică, județeană și liberalii cer finanțare pentru reabilitarea Muzeului Național al Unirii, Sălii Unirii, Palatului Principilor, Bibliotecii Batthyaneum, Catedralei Încoronării, și a casei lui Camil Velican, care a fost primul primar român al oraşului Alba Iulia.

Tot pentru pregătirea Centenarului Marii Uniri, au început lucrările la Câmpia Libertății din Blaj, locul unde în 1848, la Marea Adunare Națională, circa 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu țara!”. Costurile depășesc cinci milioane de lei și sunt susținute de Consiliul Județean și Primăria Blaj.

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegaţi din Transilvania au hotărât Unirea cu România.

Pe 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea