Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie în premieră: Curtea de Apel Alba Iulia a anulat o condamnare de abuz în serviciu, constatând dezincriminată fapta

Dragoş Suciu

Publicat

în

Secretarul Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a scăpat de executarea pedepsei de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, după ce judecătorii Curții de Apel Alba Iulia i-au admis, în 9 februarie, contestația la executarea pedepsei, decizia fiind definitivă.  

”Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, în 9 februarie, dezincriminată fapta de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat contestatorul și a dispus încetarea executării pedepsei de trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă”, a spus, luni, pentru ziarulunirea.ro, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Avocații secretarului Consiliului Județean Hunedoara, Dan Daniel, au făcut o contestație la executarea pedepsei acestuia, motivată pe decizia Curții Constituționale din vară, care a recomandat schimbări în ceea ce privește definiția infracțiunii din Codul Penal.

”Curtea de Apel Alba Iulia va face publice motivele hotărârii judecătorești după ce aceasta va fi redactată”, a mai spus Cosmin Muntean. 

”DECIDE Admite contestaţia formulată de condamnatul Dan Daniel împotriva încheierii penale nr.154/16.11.2016 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr.4754/97/2016, pe care o desfiinţează în totalitate şi, procedând la soluţionarea cauzei: În baza art.595 alin.1 C.proc.pen. rap.la art.4 teza a II-a C.pen. constată dezincriminată fapta prevăzută de art.297 alin.1 C.pen. rap.la art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000 pentru care a fost condamnat contestatorul în dosarul nr.3230/97/2015 prin sentinţa penală nr.133/21.10.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, definitivă prin decizia penală nr.338/5.04.2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: Dispune încetarea executării pedepsei de 3 ani închisoare, a pedepsei complementare a interzicerii exercitării pe 2 ani a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcţie care implică exercițiul autorității de stat, prevăzută de art.66 alin.1 lit. a, b, art. 66 al.2 C. pen. şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b, C. pen., aplicate prin sentinţa penală nr.133/21.10.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, definitivă prin decizia penală nr.338/5.04.2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 9.02.2017”, se arată în soluția pe scurt.

Tribunalul Hunedoara a respins contestația avocaților secretarului Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a fost condamnat într-un dosar care a vizat infracțiuni de serviciu la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea