Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie în instanță: Spitalul Județean Alba ”bun de plată” după destituirea doctorului Ionel Mucea – trebuie să-i achite 20.000 de lei despăgubiri și să-l repună pe funcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba este obligată să-l reintegreze pe doctorul Ionel Mucea pe funcția de șef al secției A.T.I., acesta fiind demis la sfârșitul lunii iunie 2016 în urma unui conflict pe care l-a avut cu aparținătorul unuia dintre bolnavii internați pe secție.

spitalul-judetean-albaDoctorul Mucea a considerat demiterea sa drept una abuzivă și a acționat în instanță conducerea Spitalului, cerând anularea deciziei prin care a fost îndepărtat din funcție. Judecătorii de la Tribunalul Alba au admis contestația doctorului Ionel Mucea și au dispus, totodată, ca acestuia să i se plătească diferența din drepturile salariale aferente perioadei cât nu a mai putut ocupa funcția, dar și despăgubiri morale în valoare de 20.000 de lei, plus încă 4.000 de lei cheltuieli de judecată.

Soluția pronunțată de Tribunalul Alba în data de 21 noiembrie nu este definitivă dar este executorie. Cu alte cuvinte conducerea Spitalului trebuie să-l repună pe Ionel Mucea în funcția de șef al secției A.T.I. înainte de judecarea apelului. Dacă decizia va rămâne definitivă în ceea ce privește despăgubirile morale este interesant de urmărit cine va plăti această sumă?!

Dar iată soluția pe scurt, așa cum a fost ea postată pe portalul Tribunalului Alba: ”Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Mucea Ionel împotriva deciziei nr. 237/23.06.2016 emisă de intimatul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, şi în consecinţă: Anulează Decizia nr. 237/2016 emisă de intimatul S. J. U. Alba Iulia la data de 23.06.2016. Dispune reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei anulate. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului Mucea Ionel, a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat contestatorul, de la data de 23.06.2016 până la data reintegrării efective. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă intimatul S. J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului, a sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute, respectiv anularea Avizului Etic nr. 24/14.06.2016. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 Noiembrie 2016”.

*De ce a fost demis doctorul Ionel Mucea

Reamintim că în data de 27 iunie 2016 doctorul Ionel Mucea a fost demis din funcția de șef al secției A.T.I., imputându-i-se o abatere de la etică, adică o altercație verbală dură pe care o avusese cu Marin Petruse, primarul din Pianu, a cărei soție este internată de mai mulți ani pe secția condusă de Mucea. Doctorul acuza la acea vreme faptul că Petruse nu respectă orarul de vizitare și că poate pătrude pe secție de câte ori dorește, având propria cartelă de acces, lucru care a dus la o stare conflictuală mocnită între aparținător și personalul de pe secție. Conflictul a escaladat într-un scandal în toată regula între cei doi, ulterior primarul Petruse înaintând un memoriu către conducerea Spitalului.

Doctorul Mucea acuza la acea vreme imixtiuni în actul medical, sugerând că decizia de demitere a fost dictată politic. Într-o conferință de presă organizată ulterior demiterii, managerul spitalului Nicoleta Coșarcă a explicat că ea nu are ce să îi reproșeze doctorului Mucea din punct de vedere profesional. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care va da soluția definitivă în acest caz controversat.

Precizăm că ziarulunirea.ro a fost prima publicație din Alba care a scris despre abuzul legat de revocarea doctorului Ionel Mucea din funcția de șef al secției A.T.I. de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea