Rămâi conectat

Sport

Decizia oficială în cazul „Keita” amânată pentru 17 mai! Șanse mari pentru Național Sebiș să câștige la „masa verde” partida cu Performanța Ighiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat cu o săptămână, până pe 17 mai, o decizie în cazul „Keita”, litigiul care ține în „șah” de luni bune lupta la promovare în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Pronunțarea s-a amânat o săptămână, întrucât la ședința de astăzi a comisiei federale nu au fost reprezentanți ai Performanței Ighiu, aceștia urmând să fie citați în mod oficial pe site-ul FRF zilele următoare. Surse apropiate clubului arădean susțin că Național Sebiș va câștiga la „masa verde” respectiva întâlnire.

Cei de la Performanța Ighiu susțin că nu puteau fi judecați în lipsă, întrucât nu au fost citați pentru a se prezenta astăzi la FRF. „Indiferent de deznodământ voi face recurs, iar dacă Performanța Ighiu este considerată că nu este de bună credință, vom merge și la TAS„, a precizat Armando Popescu, finanțatorul Performanței Ighiu.

Conform www.sportarad.ro. în întrevederea de aproximativ 40 de minute, dintre reprezenții Sebișului și membrii Comisiei de Disciplină, s-a vorbit și despre posibilitatea ca și celelalte divizionare terțe împotriva cărora Performanța l-a folosit pe senegalezul să câștige la „masa verde”. Concluzia clară a lui Cernat, președintele Comisiei de Disciplină a fost că această variantă e exclusă.

Miercurea viitoare se așteaptă un verdict, tocmai înaintea meciului direct de la Sebiș, din penultima etapă, dintre Național și Performanța Ighiu.

Naţional Sebiş speră să redevină lider, prin obţinerea a trei puncte la „masa verde”, în cazul „Keita”, caz în care o altă conjudeţeană, Performanţa Ighiu, aşteaptă cu sufletul la gură deciziile FRF.

Litigiul a început acum 6 luni, în data de 19 noiembrie 2016, la finalul partidei Performanţa Ighiu – Naţional Sebiş, scor 3-1, când conducerea oaspeţilor a contestat dreptul de joc al lui Souleymane Keita pe motiv că a fost legitimat nelegal, conform www.sportarad.ro.

În 25 noiembrie 2016, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a trimis o încheiere către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) spre verificarea legitimării jucătorului Keita pentru a putea lua o decizie. Pe 2 februarie 2017, CNSL s-a pronunţat şi a constatat lipsa de valabilitate a legitimării lui Keita, întrucât aceasta nu a fost făcută la FRF, ci la AJF Alba la data de 1.07.2016, iar contractul de joc al senegalezului a fost înregistrat de abia în septembrie. În data de 14 martie 2017, Comisia de Recurs a respins acţiunea în apărare formulată de Performanţa Ighiu şi astfel, cazul urma să se întoarcă la CNSL care trebuia să mai facă o formalitate, să îl trimită la Comisia de Disciplină. Aceste acte au întârziat să plece de la această Comisie până la începutul acestei luni mai 2017, adică la nu mai puţin de şase săptămâni de la pronunţare. Comisia de Disciplină, care este aşteptată să se pronunţe de urgenţă, având în vedere că Naţionalul este implicat în lupta la promovare, iar cele trei puncte îi sunt mai mult decât necesare.

Dacă va primi un verdict favorabil, Naţional va trece cu un punct peste Ripensia Timişoara, iar lupta la promovare “va lua foc” înaintea ultimelor etape, interesate fiind Ripensia Timişoara, CSM Şcolar Reșița, Industria Galda, CNS Deva și CSM Lugoj, înșirate în patru puncte!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea