Rămâi conectat

Actualitate

De vineri: Se pot face donații prin SMS pentru ”Cumințenia Pământului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania de donații prin SMS pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși – „Cumințenia Pământului” – a început vineri, 22 iulie, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu.

„De astăzi se poate dona prin SMS pentru achiziția ‘Cumințeniei Pământului’. Puteți trimite SMS cu textul ‘brancusi’ la numărul 8833 și contribuiți cu 2 euro la campania națională de subscripție publică”, a scris vineri Corina Șuteu pe Facebook.

Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși.

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totală de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donați prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro și 36.683 de euro pe platforma eMag.

Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, „Cumințenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea