Rămâi conectat

Ştirea zilei

De noaptea minții! La o Asociație de Proprietari din Alba Iulia, câinii sunt considerați ”persoane” și vor contribui la plata salariului administratorului și altor cheltuieli

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Ați uitat să taxați peștii din acvarii, pisicile, papagalii, hamsterii și alte animale de companie mai au locatarii prin apartamente!

Câinii locatarilor care fac parte din Asociația de Proprietari nr.39 Cetate, din Alba Iulia, au fost ridicați la rang de ”persoane” și vor fi puși la plata cheltuielilor de bloc, potrivit unei hotărâri aprobate cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul adunării generale a proprietarilor la care au participat puțin peste 30 de persoane.

Decizia nu ar fi una ieșită din comun dacă ar fi vorba doar de contribuția la curățenia pe scară, spre exemplu. Însă, având în vedere prevederile legii care reglementează calculul acestor cheltuieli, câinele va ajunge să plătească pentru salariul administratorului și indemnizația președintelui asociației, cota-parte pentru țevile sparte la subsol, pentru reparația acoperișului ori reabilitarea blocului. Iar asta este aberant!

În altă ordine de idei devine interesant modul în care câinele va fi trecut în cartea de imobil, ca să poată fi înregistrat ca locatar. De asemenea, se poate pune întrebarea de ce nu s-a luat aceeași măsură și pentru peștii din acvarii, pisici, papagali, hamsteri și alte animale de companie mai are lumea prin apartamente, ca să nu fie discriminant.

Trecând peste amărăciunea că în Alba Iulia anului 2017 se pot găsi cu atâta ușurință 30 de persoane care încă nu au capacitatea să înțeleagă normalitatea deținerii unui câine în apartament, trebuie meționat faptul că au existat totuși doi proprietari care au votat împotriva propunerii, iar unul dintre aceștia chiar și-a exprimat opinia pe rețeaua de socializare Facebook:

”CÂINII VOR FI TRECUTI LA CHELTUIELILE DE REGIE.
Nu este o glumă. Este hotărârea Asociatiei de proprietari nr. 39 Cetate, Alba Iulia. Hotărârea a fost luată aseară (24 feb. 2017) în adunarea generală a respectivei asociații, când la propunerea președintelui de asociație, turma (vreo 32-33 de inși) a ridicat mana spre aprobare.
Cum domnule să treci un câine, ca pe un om la cheltuielile de regie?!… 🙁
Degeaba m-am opus eu și încă un domn, încercând cu argumente să le explicăm că propunerea este aberantă. Replica unuia din comitet a fost scurtă și tăioasă; -„domnu’ (mă așteptam să zică, <tovarășu’>), propunerea a fost aprobată în unanimitate de voturi”…
Deci, nu te poți pune împotriva turmei.
Cârcotașilor le spun că nu am câine, deci nu sunt afectat în mod direct.
Astept ceva păreri despre hotărârea asta care mie mi se pare tâmpită…”, este mesajul scris pe rețeaua de socializare Facebook de unul dintre participanții la ședința asociației de proprietari.

Respect!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea