Rămâi conectat

Sport

De la Zoran Terzic, cuvinte de laudă pentru campioana României, după Volei Alba Blaj – Volero Zurich, în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Darko Zakoc Volei Alba BlajVolero Zurich s-a dovedit o ştachetă mult prea înaltă pentru campioana României, Volei Alba Blaj, care a pierdut net, 0-3, la Sibiu, în Champions League împotriva multiplei campioane a Elveţiei. Partida din competiţia supremă a oferit un spectacol voleibalistic celor peste 1700 de spectatori, meci în care Blajul a încercat să-şi măsoare forţele cu un colos al voleiului european.

La nivelul băncilor tehnice s-a consemnat a doua manşă a duelui antrenorilor sârbi Darko Zakoc şi Zoran Terzic, prima fiind adjudecată de „principalul” Blajului în finala de anul trecut a campionatului intern, câştigat de Volei Alba Blaj, acum fiind cu totul altele coordonatele disputei.

Citeşte şi: FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Zurich, în Champions League 0-3 | Misiune imposibilă pentru campioana României

La finele celui mai drastic eşec din actuala ediţie a Champions League înregistrat de formaţia blăjeană, antrenorul adversarei, Zoran Terzic a avut cuvinte de laudă la adresa „fenomenului Blaj” din voleiul autohton, bucurându-se că întâlnirea nu s-a disputat în Sala „Timotei Cipariu” din Blaj, unde publicul pune o presiune incredibilă. „Trebuie să spun că sunt foarte bucuros că am jucat la Sibiu şi nu la Blaj, pentru că dacă s-ar fi jucat la Blaj ne-ar fi fost mult mai greu, cu publicul pe care îl aveţi. Cunosc foarte bine echipa din Blaj, aici joacă foarte multe voleibaliste de valoare, este un staff din Serbia, cu toţii foarte buni prieteni de-ai mei, respect foarte mult această echipă, care a avut rezultate foarte bune în România, în ultimii ani. Tot respectul meu în mod special pentru persoanele care se ocupă de finanţarea acestei echipe, care au făcut ca Blajul şi această zonă să aibă o echipă foarte bună, care să joace în Liga Campionilor”, a spus Zoran Terzic.

*Dominate la blocaj

Conform statisticii, Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 52 de puncte: 4 din serviciu, 25 atacuri, 4 blocaje şi 19 erori ale adversarului. Volero Zürich a punctat de 75 ori: 5 aşi, 44 atacuri, 17 blocaje şi 9 erori ale adversarului. Olesia Rykhliuk (Volero Zürich) a reuşit cele mai multe puncte, 25, fiind urmată de colega sa, Kenia Carcaces Opon, cu 13 puncte. De la Volei Alba Blaj, s-au remarcat la acest capitol Samara Rodrigues de Almeida şi Tatsiana Markevich, ambele cu câte 8 puncte. Volei Alba Blaj a avut o medie de 39% preluări reuşite (Tatsiana Markevich 45%, Marina Vujovic 44%), faţă de 43% media celor de la Volero Zürich (Dobriana Rabadzhieva 56%, Silvija Popovic 56%).

„Doar primul set a fost strâns, după aceea, în seturile doi şi trei, valoarea celor de la Volero şi-a spus cuvântul, au fost prea puternice pentru noi. Fără blocaj, fără puncte direct din serviciu şi cu un procent de sub 30% pe faza de atac este greu să joci împotriva unei asemenea echipe”, a apreciat Darko Zakoc. „Dacă ne rapărtam la scor, am putea spune că a fost un meci uşor, dar a trebuit să jucăm foarte bine ca să câştigăm în această seară, sunt foarte mulţumit că, dincolo de cele trei puncte pe care le-am luat, poate pentru prima dată în acest sezon, am jucat foarte bine şi sper că vom continua tot aşa”, a menţionat Terzic.

În celălalt meci al grupei, Dinamo Moscova – Dinamo Krasnodar 3-2 (25-11, 21-25, 19-25, 25-11, 15-10). În clasament conduc Dinamo Moscova şi Volero Zürich, ambele cu câte 7 puncte, urmate de Dinamo Krasnodar, cu 4 puncte, şi Volei Alba Blaj, fără nici un punct.

Pentru campioana României urmează două deplasări în Liga Campionilor, la Volero Zürich (9 februarie) şi Dinamo Krasnodar (21 februarie), pentru ca în ultima etapă (28 februarie) să primească, la Sibiu, vizita campioanei Rusiei, Dinamo Moscova.

Până atunci însă, Volei Alba Blaj are jocuri în competiţiile interne, sâmbătă, deplasare la Lugoj, marţi, 31 ianuarie, returul semifinalelor Cupei României, cu CSM Bucureşti, iar apoi, joc acasă cu SCMU Craiova


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea