Rămâi conectat

Ştirea zilei

De la Ocna Mureș la Viscri, o ocnamureșeancă l-a întâlnit pe Prinţul Charles!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la Ocna Mureș la Viscri! O ocnamureșeancă l-a întâlnit pe Prinţul Charles

Liana Stoica, reprezentantă a Casei de Cultură din Ocna Mureș, a avut fericitul prilej ca zilele trecute să se întâlnească cu Prințul Charles la București.

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a făcut o vizită la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, unde a fost pregătită o casă țărănească decorată cu covoare realizate manual, în care se află colecţia realizată de Andra Andreescu în colaborare cu femeile din Viscri, în scop caritabil. Liana Stoica, din Ocna Mureș, s-a aflat printre cei care au fost aleşi să urmeze Cursul de ţesături tradiţionale, organizat de Fundaţia ”Prinţul de Wales” România, la Viscri. ”Am fost selectată după ce am dat curs anunţului postat pe Facebook de către Fundaţia «Prinţul de Wales» România, despre cele zece burse la Cursul de ţesături tradiţionale”, spune Liana Stoica.

”Am scris o scrisoare de prezentare şi, alături de câteva lucrări cusute de mine, am trimis-o pe adresa fundaţiei”, explică ocnamureșeanca. Grupul a fost format din bursieri din toată ţara, din judeţele Braşov (majoritatea), Buzău, Comana (Giurgiu), Gura Humorului (Suceava), Constanța şi Mediaş (Sibiu). Cursul s-a desfăşurat pe proprietatea Prinţului Charles din Viscri şi a constat în tehnici de producere a ţesăturilor tradiţionale inspirate din tradiţiile româneşti şi tehnici de cusut.

”Stimă și respect doamnei Aura Woodward și Fundaţiei «Prinţul de Wales» România, pe care o conduce! Grație cursului de țesături pe care l-am terminat la Viscri am reușit să-i învăț pe copiii din Ocna Mureș cum să facă cusături tradiționale și să nu lăsăm ca tradițiile populare să se piardă. Este o onoare că am cunoscut-o!”, spune Liana Stoica.

În urma cursului a fost organizată expoziția de la Muzeul Satului București. Aici, zilele trecute, Liana Stoica a avut fericitul prilej să-l întâlnească și să dea mâna cu Prințul Charles. ”Întâlnirea cu Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales, a fost memorabilă și emoţionantă. A fost o experienţă pe care nu cred că o voi uita vreodată”, ne spune Liana Stoica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea