Rămâi conectat

Actualitate

De la 1 Mai: Scade prețul gazelor pentru populație cu 2-3%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețul gazelor plătit de populație va scădea cu 2-3% de la începutul lunii viitoare. Reducerea vine ca urmare a diminuării cu 6% a tarifelor de distribuţie.

„Chiar astăzi (miercuri – n.r.) avem un Comitet de Reglementare foarte important. Tarifele de distribuţie scad cu 6%, ceea ce va duce la scăderea preţului final la consumator de 2-3%”, a a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, prezent la o conferinţă pe tema dezvoltării sectorului petrolier.

Distributorii susţin însă că am putea plăti şi mai puţin dacă am putea consuma gaze din import.

Însă, companiile susţin că ANRE a cerut distribuitorilor să livreze populaţiei doar gaze din producţia internă până în martie anul viitor.

Acum, gazele din producţia internă destinate populaţiei costă 60 de lei fiecare Megawatt oră, iar cele din import pot fi cumpărate şi la 57 de lei. În plus, gazele din depozitele subterane sunt şi mai scumpe: ajung la 85 de lei Megawatt-ul.

„Consumul naţional în acest moment este de 15-16 milioane de metri cubi pe zi, iar importul ajunge la 1,5 milioane de metri cubi, deci 10% din consum. Aceasta arată că s-a schimbat filosofia pe piaţa gazelor, ceea ce nu este rău, pentru că perioada care ne interesează cel mai mult este cea de iarnă. Astfel, se revine la situaţia de normalitate în care importăm gaze vara la preţ mic şi lăsăm producţia internă pentru iarnă”, a mai spus Havrileț. (C.M.)

Surse: digi24.ro, Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea