Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

De ce nu este bine să bem apă rece vara. Ce băuturi te pot răcori pe timp de caniculă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De ce nu este bine să bem apă rece vara • Ce se întâmplă dacă bei apă rece • Ceaiurile care ne pot răcori pe timp de caniculă

Stim ca pare ciudat sa nu bem un pahar cu apa rece, intr-o zi caniculara de vara, insa efectul pe care il produce asupra organismului nu este benefic. Da, va reduce instantaneu temperatura corpului, dar nu te va ajuta pe termen lung. Organismul consuma mai multa energie pentru reglarea temperaturii corpului in loc sa absoarba nutrientii utili sau sa digere alimentele.

Acest proces poate avea ca rezultat pierderi suplimentare de apa din organism. Daca bei orice bautura rece dupa masa, proteinele nu se vor prelucra pe deplin in stomac si nu se vor descompune in aminoacizi.

Acest obicei prost afecteaza, de asemenea, secretia crescuta de saliva, scaderea imunitatii, incetineste digestia si hidratarea organismului. Bauturile reci sunt capabile sa transforme grasimile in forma solida, facandu-le greu de procesat.

Deşi primul impuls e de a bea numai lichide reci pentru a ne răcori, în fapt, este recomandat să consumăm băuturi la temperatura camerei în zilele caniculare, de preferat ceaiuri:

Ceaiul de rozmarin – Un ceai foarte răcoritor este cel obţinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori roşii de hibiscus, măceşe, mentă şi sulfină. Rozmarinul are efect tonifiant şi combinat cu ceaiul verde, care are proprietăţi antioxidante, rezultă un ceai revigorant.

Ceaiuri antisudorifice – Ceaiurile antisudorifice de scoarţă de salcie sau de stejar, precum şi ceaiul de frunze de nuc sau de salvie sunt recomandate pentru persoanele care transpiră mult. Frunzele de nuc şi salvia pot fi preparate prin infuzie, cu o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fiartă, iar scoarţa de stejar şi de salcie sub formă de decoct, în aceeaşi cantitate, care se fierbe timp de 10 minute.

Ceaiul de fructe – Este perfect atunci când ai nevoie de o doză de vitamine. Ceaiurile de fructe (fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante şi foarte plăcute la gust.

sursa:secretele.com si  libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea