Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Zdrînc: ”Groapa de gunoi de la Galda nu va fi operațională nici peste un an și jumătate!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul județean PSD Daniel Zdrînc a reamintit, în connferința de presă de joi, că Alba are în continuare o mare problemă nerezolvată – depozitarea deșeurilor menajere. Potrivit acestuia, din cauză că administrația județului nu se implică suficient, groapa de gunoi de la Galda de Jos ”nu va fi operațională nici peste un an și jumătate iar în acest timp cetățenii plătesc scump un serviciu prost făcut”.

”Eu ridic de doi ani aceasată problemă. Am întrebat Consiliul Județean Alba în multiple rânduri dacă există un termen rezonabil de finalizare. În 2016 am primit cinci termene. Niciunul nu a fost respectat. În momentul de față groapa de gunoi este încă netetrminată. Consiliul județean a făcut o recepție în care a constatat anumite probleme – alunecare de teren, infiltrații de apa etc. Deocamdată constructorii lucrează pentru rezolvarea acestor probleme și se prognozează ca o recepție finală să fie făcută în luna iunie. Repet, este doar o prognoză iar în cazul acesta urmează procedurile normale de începere a licitației, aceasta se face la nivelul Uniunii Europene, vor fi contestații… S-ar putea ca nici 2018 să nu fie un termen fezabil de dare în folosință. Acum, cu toții știm că în ultimii doi ani tarifele s-au dublat sau chiar s-au triplat. La momentul de față gunoaiele se duc în Tg. Jiu. Mă întreb: Consiliul Județean și aparatul de specialitate, prin conducătorii care sunt la putere aici de 20 de ani, chiar nu se trezesc? Este o situație foarte grea, care va afecta și pe viitor tariful la salubrizare. Mai mult, celula care este făcută acum la Galda nu suportă primirea de guboi decât 2 ani. După ce se împlinesc acești doi ani în care este prognozată o anumită cantitate de deșeuri, Consiliul Județean Alba va trebui să construiască o altă celulă din fonduri proprii. Vă dați seama că va fi un nou subiect care va genera probleme”, a declarat Daniel Zdrînc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea