Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Nariţa, prim-vicepreşedintele ALDE Alba, şi-a dat demisia din partid

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel NaritaPrim-vicepreședintele ALDE Alba, Daniel Narița, și-a depus demisia din acest partid începând de luni, 25 aprilie. Fost consilier al prefectului de Alba, Daniel Narița a explicat pentru Ziarul „Unirea” că a optat să părăsească, deocamdată, scena politică, deoarece nu a mai acceptat atmosfera oarecum dictatorială din interiorul partidului, noii săi colegi venind direct cu nominalizări diferite, direct de la București, fără a se mai ține seama de opiniile membrilor din teritoriu. ”Inițial a venit Uțiu cu Todoran pentru Primăria Alba Iulia, o propunere acceptată de organizația din Alba. Ulterior a venit Lazăr cu Jidveian, după ce am anunțat candidatura lui Todoran, care a făcut un pas în spate.

Discuții am avut și pentru listele de consilieri la primării, la consiliul județean, la funcțiile de primari în teritoriu. Nu au fost ascultate propunerile din teritoriu, în multe cazuri, fiind impuși candidați de la centru. Partidul Conservator a avut 13 organizații la început, în Alba, la numirea domnului Feneșer prefect. Am reușit să cresc numărul la 70, fără să le promit în teritoriu mai nimic, decât un singur lucru: că nu mă voi amesteca în nominalizările lor. Iar acum li se impun candidați de la centru, fără șanse reale de reușită. Fără să fie ascultată vocea celor din teritoriu. Așa că nu am mai văzut nimic democratic în ALDE Alba și am decis să mă retrag din viața politică. Le mulțumesc tuturor acelora care m-au sprijinit și care au muncit pentru ca Partidul Conservator să se întărească în Alba. Le urez succes în alegeri”, spune fostul prim-vicepreședinte ALDE Alba.

Ioan Lazăr (ALDE): ”Narița a încercat să tulbure apele în partid”

Ioan Lazar05Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba Iulia, a comentat pentru ziarul Unirea că plecarea din partid a prim-vicepreședintelui ALDE Daniel Narița este o pierdere, ca orice plecare din partid. ”Mă mir însă că domnul Narița acuză atmosfera dictatorială din partid pentru că atunci când l-am cunoscut era în postura de bugetar cu ”da, șefu” și mă mai mir că la nivelul dânsului protocoalele semnate la centru nu au valoare.

În plus, consider că este o aberație afirmația cu cele 70 de organizații dezvoltate de PC în Alba. Noi, PLR, am avut în Alba, la alegerile prezidențiale de acum doi ani, organizații în aproape toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Eu zic că dânsul, prin deplasările în județ, a încercat să tulbure apele, să schimbe candidații ALDE cu notorietate veniți dinspre PNL, PSD sau PD și să-i pună pe cei din PC. Oamenii care au venit în ALDE au dorit să candideze din partea partidului condus de domnul Tăriceanu și de Daniel Constantin. Eu am continuat însă ideea de început a PLR, a domnului Tăriceanu, aceea de a promova tinerii. În calitate de președinte ALDE Alba Iulia, am construit o listă de candidați tineri pentru primărie: Jidveian are 35 de ani, la primii 10 candidați pe lista de consilieri media de vârstă este de 34 de ani, iar cu rezervele, media este de 38 de ani. Avem și seniori, reprezentați de domnii Honoriu Forda sau Chirilă Potopea. A readus în discuție candidatura domnului Todoran. Dar eu, cu un candidat de peste 60 de ani, ce le pot oferi albaiulienilor, ce le pot spune: că-i mai fain decât Hava sau decât Negruț?

Un candidat de peste 60 de ani, ce viitor ne poate oferi?  Vă spun că Hava nu poate fi contestat cu privire la ce a făcut în Cetate, pentru albaiulieni în general. Contest însă faptul că este de prea mult timp la cârmă, își dorește prea mult să strângă puterea într-o singură mână, să aibă majoritatea în consiliul local. Eu zic că trebuie votat la primărie un candidat tânăr, de profesie liberală, alături de o echipă tânără. Domnului Narița îi doresc multă sănătate și sărbători fericite”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea