Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Irimie (PNL), primarul comunei Livezile, declarat incompatibil de ANI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a primarului comunei Livezile, Daniel Irimie.

Daniel Irimie_primar LivezilePotrivit unui comunicat de presă, ANI a stabilit că acesta ”Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 martie 2011, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Conform ANI, acesta a încălcat art. 87, alin. (1), lit. c), d), f) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ”Funcția de primar și viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcția (…) administrator, membru al consiliului de administrație (…) la societățile comerciale, (…) precum și la instituțiile publice; funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local; calitatea de comerciant persoană fizică”

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…).

Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea