Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Constantin, la Alba Iulia, despre cazul Brădet: Dacă eram în locul ministrului Agriculturii mi-aș fi dat demisia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, fiind întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ar trebui să demisioneze după ce Institutul Cantacuzino a stabilit că nu brânza Brădet a fost cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, că el și-ar fi dat demisia.

Daniel Constantin01”Cred că nici nu trebuie să comentez eu foarte mult aceste lucruri pentru că deja toate personalitățile politice au comentat, chiar și premierul a criticat modalitatea în care a fost abordat acest subiect de ministrul Agriculturii. Nu știu ce ar trebui să-i facă premierul sau altcineva. Eu vă spun ce aș fi făcut eu dacă eram în locul lui, dincolo că nu aș fi comunicat în felul acesta, eu mi-aș fi dat demisia”, a afirmat fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin.

Întrebat, din nou, dacă Irimescu ar fi trebuit să-și dea demisia, Constantin a spus ”eu vă spun ce aș fi făcut eu dacă aș fi făcut o astfel de greșeală”.

”Din păcate, există astăzi, și am vorbit și la târgul de produse tradiționale (n.a. de la Alba Iulia), așa o umbră care se lasă asupra calității produselor românești după acele declarații care s-au făcut. Eu vreau să vă spun dumneavoastră și cetățenilor că acele posibile cazuri sunt excepții. Majoritatea produselor românești, de fapt, toate pe care le găsiți la raft sunt sigure din punct de vedere al consumului. Sunt și anumite excepții care sunt generate de E.Coli. acesta. De fapt cred că nimeni nu cred că l-a explicat așa cum trebuie. Reprezintă boala, dacă vreți, a mâinilor murdare. Dacă punem acum mâna pe această față de masă e posibil sa găsim E.Coli. Asta nu înseamnă ca sunt acele tulpini care pot cauza tot felul de necazuri la care am ajuns în această perioadă. Înainte să vedem despre ce e vorba, care e cauza, în momentul în care se constată că există E.Coli într-un produs se merge pe trasabilitate. După ce ai identificat sursa, abia atunci poți sa vorbești dacă s-a identificat la desfacere, la producție, la transport, sau chiar la sursă, la bază”, a spus Constantin.

Liderul ALDE a afirmat că ”a trecut prin astfel de scandaluri” când a fost ministru, amintind de ”scandalul cărnii de cal” și de ”laptele cu aflatoxine”, precizând că nu a ”pronunțat nume pentru că important era să izolăm produsele respective, să nu ajungă în consum și după aceea să găsim sursa”.

”S-a lăsat să se înțeleagă, chiar dacă nu s-a spus cu subiect și predicat, că există o legătură între brânza respectivă comercializată în vrac (…) Până când nu se identifica nu trebuia să se vorbească. S-a lăsat această impresie că de acolo vine cauza contaminării și cred că asta a cauzat prejudicii”, a mai spus Constantin.

Liderul ALDE a adăugat că se va discuta ”foarte serios” la nivelul parlamentului despre situația din Agricultură și Sănătate.

”Am făcut o discuție cu domnul președinte Dragnea, pentru că avem o oarecare colaborare parlamentară, și dânsul mi-a împărtășit aceeași idee că ar trebui pe Agricultură și Sănătate să discutăm la nivelul parlamentului foarte serios în perioada următoare. Și cred că vom discuta foarte serios”, a spus Constantin.

Patronul „Brădet”, Marius Badea, a declarat, miercuri, că anunţul Institutului Cantacuzino, potrivit căruia brânza nu a fost cauza îmbolnăvirii copiilor, este cea mai bună veste pe care a primit-o şi a precizat că nu are de gând să dea în judecată pe nimeni.

Ministrul Agriculturii a declarat, după ce Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, că el nu a afirmat niciodată că brânza Brădet a fost la originea îmbolnăvirilor, dar că regulamentele CE îl obligau să comunice descoperirea E.Coli.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea