Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Breaz: Corpul ”H” al Universității din Alba Iulia va fi finalizat, sperăm, până vara viitoare – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corpul ”H” al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ar putea fi finalizat până în vara anului 2016, iar pentru dotarea imobilului se are în vedere accesarea fondurilor europene, a spus, joi, Daniel Breaz, rectorul instituției de învățământ.

corp H UAB18”Este o bucurie pentru noi deoarece reușim să redăm circuitului o clădire care, cred că o cunoașteți, era în paragină. Părerea mea, de nespecialist, 70 la sută din clădire e finalizată. Proiectul se întinde până în marte 2018, dar sperăm, până vara viitoare să fie gata. Mâine (n.r. vineri) vom avea discuții cu colegii noștri, cu specialiști, care se ocupă de redactarea unor proiecte de accesare a fondurilor europene și vom discuta despre un proiect de dotări pentru această clădire. E o clădire mare, 3.600 mp, sunt trei nivele, fiecare cu câte 1.200 de mp – e nevoie de o resursă financiară majoră pentru a dota clădirea și o să încercăm accesarea de fonduri europene. S-a schimbat acea bucată din campusul nostru”, a afirmat Daniel Breaz.

Patrimoniul imobiliar al Universități ”1 Decembrie 1918” se va îmbogăți cu o nouă clădire ce va cuprinde, pe lângă anexe, 15 laboratoare, săli de cursuri și seminar. Corpul ”H” situat în colțul de Nord-Est al cvartalului dintre str. Nicolae lorga, Andrei Șaguna, str. Gabriel Bethlen și strada Al. Sterca Șuluțiu, un imobil care pâna în acest moment nu a primit o funcțiune, fiind preluat în urmă cu mai mult timp de la Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit caietului de sarcini vechea clădire va fi transformată într-o construcție ce cuprinde parter, etaj și mansardă și va găzdui 10 laboratoare de: chimia mediului și controlul alimentelor; nanotehnologoii; prelevare și pregătire probe + spații de depozitare și conservare a probelor martor; topografie și cadastru; ingineria mediului; fotointerpretare; realitate virtuală, măsurări energetice; comunicații; contabilitate aplicată, o sală de seminarii, o sală de studii și documentare, o sala de cursuri și conferințe și 2 săli de prezentări și demonstrații. Curtea va fi amenajată cu spațiu verde și pavaj ecologic.

[nggallery id=933]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea