Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Breaz, ales rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru un nou mandat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Breaz (41 de ani) va rămâne în fruntea Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru un nou mandat (2016-2020), el fiind ales, luni, cu 90,13% din numărul voturilor valabil exprimate.   

Daniel Breaz01Actualul rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea acestei instituții de învățământ superior, el fiind singurul înscris în competiție.

Potrivit procesului verbal al Biroului Electoral al UAB, publicat pe site-ul instituției, Daniel Breaz a fost ales cu 137 de voturi, acesta fiind și numărul total al voturilor valabil exprimate. La urne s-au prezentat 152 de alegători, la acest scrutin având drept de vot 171 de persoane (158 de cadre didactice și de cercetare și 13 studenți).

”Am candidat pentru încă un mandat pentru a reuși să duc la bun sfârșit proiectele pe care le-am început în 2012. Acestea sunt legate de internaționalizarea universității, dezvoltarea activității de cercetare în universitate, continuarea investițiilor, dezvoltarea școlilor doctorale, înființarea unor noi specializări cu căutare pe piața muncii și conectarea universității la realitățile de pe piața muncii”, a arătat Breaz.

Breaz a fost ales în 2012 rector al Universității din Alba Iulia, el fiind, și atunci, singurul candidat.

Potrivit regulamentului postat pe site-ul instituției, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.

Durata mandatului de rector este de 4 ani, acesta putând fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public. O persoană nu poate fi rector al universității pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfășurat mandatele și de întreruperile acestora.

Rectorul numește prorectorii cu consultarea senatului universitar.

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în perioada februarie – martie, alegeri pentru noua structură de conducere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea