Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: PSD-ul blochează în Senat, Ordonanța de Urgență prin care se reglementează învățământul dual

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actualul Guvern a promovat pe sub masă actul normativ la sfârșitul anului trecut, pe data de 29 decembrie 2014, în ultima ședință a cabinetului din an, aceasta fiind ordonanța prin care premierul Ponta era “albit” pentru plagiatul rușions al lucrării de doctorat.

Dan SimedruAcest mod de legiferare a consacrat deja PSD-ul, care a emis ordonanțe mamut. Prin unele ordonanțe a modificat chiar și 12 legi, iar cea de față modifică 2 acte normative din domeniul învățământului: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2014, privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei.

Această ordonanță în forma promovată de Guvern și care își produce acum efecte trebuie discutată rapid în Senat pentru că la Camera Deputaților au fost depuse de către PNL o serie de amendamente care corectează și fac funcțional sistemul învățământului dual în România.

Forma OUG, aprobată de Guvernul Ponta a fost aspru criticată înclusiv de către Camera de Comerț Româno-Germană care a avertizat că noua organizare propusă produce confuzie în sistem, apreciind că reglementările existente încă din 2012 și normele subsecvente sunt suficiente. Dovada faptului că există deja povești de succes pe acest sistem de învățământ o reprezintă prima promoție din 2014 de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt, cu peste 90% dintre elevi angajați de companiile la care au făcut practica, dar și prima promoție de absolvenți ai Școlii Germane Alba Iulia. De ce încearcă Guvernul să strice o treabă bună și ține blocată la Senat Ordonanța în comisia doamnei Andronescu? Din luna februarie de când a ajuns la Comisia pentru învățământ din Senat până în octombrie putea fi adoptată de zece ori. Cred că teama lor cea mai mare este de fapt că dezbătând această ordonanță va fi repusă pe tapet, fiind la pachet, problema domnului Ponta cu plagiatul și atunci sacrifică sistemul de învățămânr dual pentru liniștea lui Ponta și a lui Dragnea.

Îi solicit doamnei Ecaterina Andronescu, președinta Comisiei pentru învățământ din Senat și Președintelui Senatului, domnului Călin Popescu Tăriceanu să fie responsabili cu soarta învățământului dual românesc, să uite pentru o clipă de ordinele de la partid primite din partea domnului Dragnea și să dezbată de urgență acest proiect legislativ care ar urma apoi să fie votat de plenul Senatului, cu amendamentele adoptate de către Camera Deputaților, agreate de către toate părţile. Mai presus de interesele strict electorale ale PSD-ului, trebuie să stea interesul pentru dezvoltarea învățământului românesc și corelarea lui cu piața muncii”, a declarat Dan Simedru, deputat PNL de Alba.

 

Biroul de Presă al PNL Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea