Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru (PNL): PSD face un joc dublu pe tema RCA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După două săptămâni de proteste ale transportatorilor care au condus la audierea conducerii ASF in Parlament, în data de 14 septembrie, in cadrul sedintei comune a comisiei de transporturi și buget –finanțe, se prefigurează un nou blocaj.

protest transportatori07Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind polițele RCA, ea fiind publicată in Monitorul Oficial, iar efectele sale pe termen mediu ar trebui să  conducă la scăderea acestor tarife, în schimb, în Parlament, majoritatea condusă de PSD a încercat, pe sub masă, să impună o altă reglementare in mod netransparent.

Astfel, un proiect inițiat de PSD, venit de la Senat, a fost distribuit pentru raport, de pe o zi pe alta, pentru a fi aprobat în cadrul celor 4 comisii de specialitate (buget-finanțe, industrii, juridică și transporturi)

În cadrul comisiei de transporturi, liberalii au propus amânarea dezbaterii astfel încât decizia să fie luată in urma unei analize serioase cu toți factorii implicați de față (transportatori, ASF etc). Așa este normal și corect dacă ne dorim cu adevărat o lege a RCA funcțională și în interesul asiguraților.

PSD își face calcule electorale pe acest subiect, altfel nu îmi explic graba cu care au încercat să adopte acest proiect, în condițiile în care există o ordonanță de urgență publicată și care urmează să își producă efecte asupra pieței RCA.

PSD face un joc dublu. Pe de o parte mimează preocuparea  pentru situația explozivă  în care s-a ajuns, încercând să pozeze in salvatorul transportatorilor, iar pe de altă parte minimizează vina imensă a conducerii ASF, girată politic tocmai de către PSD .

Actualul președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, este propunerea PSD, iar în anul 2015, când PNL a propus o comisie de anchetă parlamentară privitor la deciziile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară privind poliţele RCA, care au condus la creşterea inexplicabilă a multor categorii de poliţe, majoritatea PSD a blocat prin vot acest demers.

PSD s-a opus atunci, pentru a-l salva pe Mișu Negrițoiu, iar acum se revendică în cel mai înverșunat apărător al drepturlior asiguraților.

Cetățenii trebuie să știe că s-a ajuns ca ei să plătească dublu, sau chiar triplu, o poliță de asigurare auto, pentru că PSD a considerat că este mult mai important să-și apere  omul propus la conducerea ASF, decât să contribuie la scăderea prețurilor RCA.

Iar acum povestea se repetă, într-o altă versiune dar tot în regia PSD.

Este nevoie urgentă de un cadru normativ, predictibil, transparent și responsabil pentru normalizarea pieței RCA, principii pe care PNL le promovează în dezbaterea acestei legi.

Dan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea