Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru (PNL Alba): ”Susțin anularea deciziei conform căreia companiile mijlocii sunt obligate să facă procedurile ANAF şi de Trezorerie în centralele regionale ANAF”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dan SimedruParticip şi susţin, alături de colegii parlamentari, anularea deciziei preşedintelui ANAF prin care companiile mijlocii sunt obligate să facă procedurile ANAF şi de Trezorerie în centralele regionale ANAF.

Această decizie a îngreunat foarte mult administrarea şi derularea activităţilor zilnice în aceste companii. Contrar mesajelor date de reprezentanţii ANAF, cât şi de ministrul finanţelor, digitalizarea în serviciile ANAF este departe de a ameliora impactul total negativ al acţiunii de concentrare a companiilor medii la direcţiile regionale. În acest moment, sunt multe cazuri concrete când în diferite proceduri interne ale ANAF şi ale Trezoreriei  unde este nevoie de un document, o aprobare de la ANAF, termenele normale de până acum sunt cu mult depăşite.

Companiile mijlocii care au crescut pe propriile picioare şi care aduc o valoare adăugată economiilor judeţene, reprezintă un segment  important în comunităţile noastre, nu pot fi atât de flexibile şi greu pot internaliza  astfel de supracosturi de resurse umane, financiare şi nervi pierduţi.

Pentru găsirea celei mai bune soluţii în soluţionarea acestei situaţii voi lua legătura la nivel local cu toate asociaţiile întreprinzătorilor, asociaţiile patronale şi cu camerele de comerţ judeţene pentru a ne poziţiona unitar asupra acestei probleme. Semnalele pozitive din partea societăţii civile de profil arată deschiderea acestora de a se implica în favoarea membrilor lor, alăturându-se iniţiativei noastre. De asemenea, voi discuta cu reprezentanţi ai direcţiilor locale pentru a afla și elementele de blocaj identificate de ei, în comparaţie cu situaţia anterioară deciziei de centralizare ANAF, în activitatea desfăşurată cu companiile mijlocii.

Textul final va fi finalizat în maxim două săptămâni şi va fi propus pentru semnare colegiilor din regiunea centru cât şi patronatelor şi asociaţiilor din fiecare circumscripţie.

Această acţiune de mare amploare îşi propune obţinerea din partea guvernului a unui răspuns pentru anularea deciziei de concentrare a serviciilor directe către companiile medii în centrele direcţiilor financiare regionale.

 Dan Simedru, deputat PNL de Alba,

GRUPUl PARLAMENTAR PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea