Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Finanțarea privind reabilitarea drumului dintre Feneș și Bucium, blocată de Direcția Silvică Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Silvică Alba este acuzată de primarul din Zlatna și de deputatul PNL Dan Simedru că blochează reabilitarea drumului comunal dintre Feneș și Bucium, pentru care administrația locală a obținut o finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locala (PNDL) în valoare de 12,5 milioane de lei.

Dan SimedruSituația de la Zlatna a fost prezentată vineri, de către parlamantarul liberal în cadru unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia. Acesta a explicat că a primit din partea edilului din Zlatna, Silviu Ponoran, un memoriu prin care îi este sesizat un lucru foarte grav, și anume că, deși tronsonul de drum Feneș – Bucium a fost întabulat de primărie în baza legilor în vigoare, ROMSILVA fiind înștiințată despre acest lucru încă din 2010, după ce s-a obținut acordul de finanțare, întraga procedura a fost blocată  de Direcția Silvică Alba – cea în a carei administrare se află drumul cu pricina.

Parlamentarul susține că filiala ROMSILVA din Alba a transmis adrese către Camera de Conturi Alba, Prefectura Alba, Consiliul Județean Alba prin care solicita oprirea finanțării, ceea ce s-a și întâmplat. Conform contractului de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Primăria Zlatna ar fi trebuit să primească o primă tranșă în valoare de 350.000 de lei.

„Această situație specială a fost creată în timp, de anu clarifica regimul juridic al unor drumuri și astfel Direcția Silvică Alba face un abuz. După ce s-a reușit obținerea finanțării își revendică drumul, spunând că este al lor.

Voi face interpelări la ministerele de resort pentru a debloca situația. Cred că ce a făcut directorul Direcției Silvice Alba este un abuz în serviciu sau dovadă de incopetență. Putea să se adreseze instanței nu să blocheze investiția, a conchis deputatul Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea