Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Coriolan Simedru: ”Microbuzele școlare vor fi scutite de la plata taxei de licențiere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin votul dat marți 1 martie a.c. în cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților asupra unei inițiative legislative care prevede scutirea de la plata taxei de licențiere pentru microbuzele școlare, accesul la educație va fi mai facil pentru copiii din mediul rural, iar autoritățile locale vor fi ușurate de povara plății acestei taxe.

simedru la comisie in parlamentAceste mijloace de transport sunt destinate strict transportului de elevi, iar costurile sunt suportate de către autoritățile administrației locale, de aceea scutirea de la plata acestei taxe este binevenită.

În condițiile în care microbuzele școlare au fost repartizate autorităților locale dar nu sunt utilizate din lipsa acestor fonduri, în condițiile în care acestea se deteriorează nefiind folosite, iar copiii au de ales între a face drumul pe jos sau a sta acasă, cea mai bună soluție pentru a debloca situația este cea propusă prin legea inițiată de către parlamentari.

“Acest proiect a mai fost dezbătut în comisie însă a fost retrimis din plen pentru o analiză suplimentară, fostul Guvern nefiind de acord cu reglementarea Atunci, ca și de această dată am susținut oportunitatea acestei intervenții legislative Este nedrept pentru copiii care trebuie să parcurgă distanțe mari până la unitățile școlare ca această lege să fie blocată iar lor să li anuleze șansa la educație. Această lege introduce normalitatea și le garantează un drept constituțional, cel al accesului la educație. De asemenea, legea vine și în sprijinul autorităților locale care din lipsa fondurilor necesare pentru licențierea acestor microbuze, le țin neoperabile. Sper ca acest proiect de lege să fie votat și în plenul Camerei Deputaților, iar Guvernul să înțeleagă că prin excepția instituită nu se pierd bani la bugetul statului, ci se face o investiție în viitorul copiilor noștri.” a declarat deputatul liberal Dan Simedru, membru al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea