Rămâi conectat

Sport

Daia Română, o comună scindată din pricina pasiunilor fotbalistice | Duminică, Dalia Sport – Viitorul Spicul 2014, derby-ul marilor orgolii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă încă n-au avut parte de un duel direct până în prezent, între Dalia Sport şi Viitorul Spicul 2014, reprezentantele comunei Daia Română s-a iscat o aspră rivalitate, ce depăşeşte latura pur fotbalistică. Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu116Încă din momentul stabilirii ţintarului Ligii a IV-a, oficialii ambelor combatante dăiene au însemnat cu „roşu” în calendar data meciului „face to face”, prima întâlnire fiind duminică, 11 octombrie, de la ora 16.00. Aşadar, pe terenul situat în „Lunca Gâştelor” se anunţă o confruntare a marilor orgolii, ambiţii şi rivalităţi, comuna fiind scindată şi la nivelul suporterilor, care au de ales în privinţa susţinerii echipei favorite. Nou-promovata a strâns, de anul trecut de la înfiinţare, suficiente frustrări şi nemulţumiri, întrucât au existat episoade tensionate, ce au inflamat şi mai mult spiritele.

*Paul Ciucă a făcut performanţă la Dalia Sport

Paul Ciucă, antrenorul oaspeţilor a activat peste 7 ani în curtea Daliei Sport, până în 2012, reuşind chiar accederea în Liga a IV-a în 2009. Trecut frumos s-a stins, iar în acest moment relaţiile acestuia cu foştii săi colaboratori, Iosif Iancu (care este naşul său de căsătorie) sau Gheorghe Stoia sunt extrem de reci. Efectivul „vizitatorilor” este compus în proporţie covârşitoare din localnici, toţi trecuţi în timp pe la Dalia Sport, la echipa mare sau juniorii A1, deci practic joacă „vechea” Dalia împotriva actualei formaţii.

*Măsuri speciale de securitate, jandarmeria prezentă!

Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, clubul organizator a solicitat prezenţa unui efectiv de jandarmi tocmai pentru a Odorhei - Industria Galda 15asigura linişte şi ordinea. „O să fie un meci de risc maxim, între două echipe din aceeaşi localitate. Ştim că adversarii vor fi «motivaţi» aparte, atât în teren cât şi în privinţa spectatorilor, dar noi încercăm să păstrăm totul în limitele sportivităţii, să nu reacţionăm”, a declarat Iosif Iancu, oficial al Daliei. „Din punctul nostru de vedere nu este un război şi nu ne interesează problemele altora. Vedem ce se întâmplă duminică, însă aşteptăm în primul rând un spectacol fotbalistic”, a afirmat Gheorghe Stoia, preşedintele amfitrionilor.

*Antrenament în parc, oferit de vizitatori!

Cei de la Viitorul Spicul susţin că sunt adevăraţii reprezentanţi ai localităţii, deşi sprijinul financiar al primăriei se îndreaptă numai spre Dalia Sport, câtă vreme în lotul oponenţilor sunt numai câţiva dăieni, Hileagă, I. Stoia, I. Cibu, L. Cornea şi V. Ispas (junior din 1998). Pentru a protesta faţă de această situaţie, vizitatorii afirmă că în preajma startului meciului, se vor antrena, 5-10 minute, pe zona verde din apropierea stadionului, până când vor „primi acceptul să intre pe teren”. Va fi interesant şi la nivelul băncilor tehnice, mai ales că Ştefan Fogoroşi l-a antrenat pe Paul Ciucă la Zlatna şi Sebeş, iar tehnicianul formaţiei vizitatoare i-a avut sub comandă pe Pojar, Hileagă, Contor, I. Stoia, Diaconu, Cocoară sau Al. Man (la diverse formaţii). „Va fi un adevărat derby, aşteptat de întreaga comunitate. Din postura noastră ne dorim să învingă cel mai bun, dar în acelaşi timp să nu se depăşească limitele normalităţii, chiar dacă există rivalităţi”, a menţionat Ştefan Fogoroşi. „Revolta noastră firească pleacă de la faptul că Dalia Sport primeşte bani şi terenul de la primărie şi ne-am dori să fim şi noi trataţi la acelaşi nivel. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea momentului, cu toate că marea favorită se anunţă Dalia Sport, echipă ce şi-a permis să înregimenteze jucători din Alba Iulia sau Cluj”, a comentat Paul Ciucă. Aşadar se anunţă „meciul anului” şi un război fratricid la Daia Română, spiritele fiind încinse, taberele călăuzindu-se după principiul tranşant „noi nu luăm prizonieri”. Cine va câştiga, sau cine va pierde… Să nădăjduim că va învinge fotbalul, iar Daia Română nu va suferi o înfrângere!

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea