Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 6 noiembrie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, pe două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vremea octombrieAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 24 octombrie – 6 noiembrie 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, vremea relativ caldă de la începutul intervalului, când se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 16 grade, va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea cu 6 — 7 grade a valorilor termice diurne, astfel încât, în intervalul 27 — 30 octombrie, acestea vor fi de aproximativ 9 grade.

Ulterior, valorile termice vor crește ușor, iar între 31 octombrie și 6 noiembrie se vor menține în jurul a 10 — 11 grade, fără variații importante. Primele nopți vor fi relativ calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5 — 6 grade, iar apoi, în intervalul 28 octombrie — 6 noiembrie, vor fi de aproximativ două grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploi pe arii extinse și izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, cu maxime în jurul valorii de 10 grade și minime pozitive de două până la 4 grade Celsius. În perioada 27 — 29 octombrie temperatura va scădea, spre medii ale valorilor maxime de numai două — trei grade Celsius și minime în jur de—4 grade.

Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4 — 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de zero grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 25, 26 și 29 octombrie și după data de 2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea