Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 20 martie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, pentru următoarele două săptămâni

Alexandra Mates

Publicat

în

vremeaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 7– 20 martie, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, în primele două zile, vremea se va menține caldă pentru această dată, media regională a maximelor diurne fiind de 13 – 15 grade, iar a minimelor nocturne de 3 – 5 grade.

În intervalul 9 – 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime în jurul a 10 grade și minime de la zero la două grade. După data de 14 martie vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, iar a celor minime de -4….-2 grade.

Temporar vor fi ploi, în intervalul 7 – 11 martie, iar în jurul datei de 15 martie precipitațiile pot fi mixte. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai redusă.

La munte
În primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5 – 8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de un grad Celsius. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de la- 8 la – 6 grade.

Temporar, vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantități mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) și în noaptea de luni spre marți (7/8 martie), precum și în intervalul 9 – 11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi și ninsori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea