Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea de Rusalii. Prognoza meteo pentru perioada 1-5 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea se va menține caldă în perioada minivacanței de Rusalii, temperaturile fiind mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, dar vor exista și intervale de timp cu instabilitate atmosferică.

„Mâine, de Ziua Internațională a Copilului, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius, însă instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în a doua parte a zilei și la începutul nopții prin înnorări temporare accentuate și intervale de timp în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului, chiar cu aspect de vijelie în zona montană, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Transilvaniei și a Moldovei, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Izolat, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură așteptăm cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni și 20 de grade pe Litoral”, a afirmat Oana Păduraru, meteorolog de serviciu Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit specialistului ANM, în intervalul 2-5 iunie, vremea va continua să fie, în general, frumoasă, deși cerul va fi unul variabil, iar înnorările vor fi prezente cu preponderență în partea a doua zilelor.

Astfel, vineri, 2 iunie, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil. De asemenea, vor fi și înnorări temporare în regiunile sud-vestice, sudice și la munte, unde mai ales după orele prânzului își fac apariția descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului, local în Oltenia și la munte și doar izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vot încadra, în orele amiezii, între 22 de grade pe Litoral și 31 de grade în partea de vest a țării. În același timp, temperaturile minime vor oscila între 8 și 18 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare, spre 4-5 grade.

În weekend vremea se va menține caldă, cu valori de temperatură mult mai ridicate comparativ cu regimul climatologic specific acestei perioade din an, însă va fi, în general, instabilă în parte de sud-vest și de sud a țării, precum și în zona montană, unde temporar înnorările vor fi accentuate. În special după-amiaza și seara sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Fusiform, va cădea grindină și se vor cumula cantități de apă importante. În restul teritoriului, însă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mult mai reduse. Maximele se vor încadra, în general, între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade”, a menționat meteorologul de serviciu al ANM.

Totodată, duminică, 4 iunie, vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile intra-carpatice. Cerul va fi variabil și vor fi înnorări temporare în regiunile sud-vestice și la munte, unde local se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat vor fi posibile căderi de grindină. În orele amiezii, așteptăm maxime ce se vor încadra între 23 și 32 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 12 și 19 grade Celsius.

În ceea ce privește tendința evoluției fenomenelor meteorologice în intervalul 5 – 8 iunie, specialistul ANM menționează că vremea se menține caldă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele climatologic specifice primei decade a lunii de vară, însă treptat gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse și descărcări electrice, la început în regiunile vestice, nordice și centrale, iar apoi și în restul teritoriului.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea