Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA de 1 MAI 2017. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, pentru perioada 24 aprilie – 7 mai, publicată de ANM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 24 aprilie – 7 mai 2017, în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, ultima săptămână din aprilie va aduce, în prima parte, o vreme caldă cu valori termice de până la 23 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, însă spre finalul lunii și în prima zi din mai, regimul termic va deveni instabil, cu scăderi importante ale temperaturilor, dar și cu precipitații consistente pe arii extinse, în special în zilele de 28 și 29 aprilie.

În Transilvania, în primele patru zile ale intervalului analizat, vremea se va încălzi. În medie, temperaturile maxime vor ajunge la 23 de grade, iar cele minime până la la—2 grade, favorizând formarea brumei, la 7 — 8 grade. Perioada 28 aprilie — 1 mai va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne ce vor scădea spre 13 — 14 grade și minime nocturne între 3 și 5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic se va încadra celui specific începutului de mai, așa încât, în medie, maximele se vor situa între 18 și 21 de grade, iar minimele, între 4 și 7 grade. După data de 27 aprilie, probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse, va fi mai ridicată în special pe 28 și 29 aprilie, când local și cantitățile de apă vor fi însemnate.

La munte, procesul de încălzire a vremii va fi important în intervalul 24 — 27 aprilie, când media maximelor termice va crește de la 2 la 12 de grade.

În perioada 28 aprilie — 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere și vor oscila, în medie, între 6 și 9 grade. După 1 mai, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic începutului de lunii respective, cu medii ale maximelor între 7 și 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scăzute îndeosebi în primele două nopți, caracterizate prin medii cuprinse între—6 și—4 grade, dar, începând cu 26 aprilie și până pe 7 mai, aceleași medii se vor înscrie în ecartul normal în această perioadă, de la—1 la 4 grade. În special după data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic condiții de precipitații, predominant ploi la altitudini sub 1.500 de metri, pe arii extinse și izolat importante cantitativ pe 28 și 29 aprilie. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea