Cum să folosești resturile de mâncare rămase după Paște. Ce poți face cu drobul de miel, friptura, cozonacul sau ouăle fierte. Câteva idei de ”reciclare”
Mâncarea din abundență, pregătită de sărbători, ajunge de cele mai multe ori să nu fie consumată, iar o mare parte din bucatele gătite ajung la coșul gunoi. Pentru a nu face risipă, iată câteva idei de reciclare a resturilor de mâncare de la masa de Paște. Drboul de miel, ouăle fierte, friptura, cozonacul, toate poti fi folosite ca ingrediente la alte preparate culinare.
Ce faci cu cozonacul care s-a intarit
Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.
Ce poti face cu ouale fierte
Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.
Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.
Cum poti refolosi resturile de friptura
Taie friptura in bucatele mici si adaug-o in salata boeuf sau chiar intr-o salata de cruditati. O mai poti toca si folosi pentru chiftele, chiar daca este deja gatita. O alta reteta la care poti folosi resturile de friptura este musacaua. Nici varza a la Cluj nu poate fi absenta de pe lista preparatelor delicioase care contin resturi de carne.
Ce faci cu ramasitele de drob
Desi acest preparat este mai pretentios, nu este imposibil de reciclat. La fel ca pe resturile de friptura, il poti refolosi pentru a imbogati salatele proaspete sau il poti transforma in chiftele, mai ales ca este deja maruntit.
Cum poti refolosi cartofii fierti sau inabusiti
Indiferent daca acestia sunt fierti, copti, nature, inabusiti sau pregatiti la cuptor, cartofii pot fi refolositi, dupa caz, in salate, ii poti transforma in piure sau chiar in bulete de cartofi, care sunt atat de delicioase si de crocante.
Sursa: ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Buna Vestire: Zi aducătoare de veste minunată în care oamenii nu au voie să se certe. Credincioșii au dezlegare la pește
-
Sportacum 5 zile
FOTO: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-1 (1-1), în derby „de Alba” | Dezamăgire pentru „alb-negri”, care au ratat play-off-ul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 Martie: Domnitorul Carol I a fost proclamat primul rege al României. ,,Regele de Oțel’’ care a transformat țara într-un regat independent
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
24 martie: Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
25 martie: Ziua naţională a pădurilor: De la dezastre naturale la defrișări, aceste importante resurse au nevoie de ajutorul nostru
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 Martie: Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei