Rămâi conectat

Curier Județean

Cugirul a aprobat înființarea Serviciului-Centrul Social Multifuncțional pentru persoane cu nevoi speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aleşii locali ai Cugirului şi-au dat acordul pentru înfiinţarea Serviciului Centrul Social Multifuncțional pentru persoane cu nevoi speciale, care îşi va desfăşura activitatea în locaţia imobilului situat în Vinerea, str. Morii nr.5, aflat în administrarea Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

Centrul-Comunitar-Resursa-Cugir01Totodată membrii legislativului local au mai aprobat ”Regulamentul de organizare şi funcţionare al Serviciului Centrul Social Multifuncțional pentru persoane cu nevoi speciale, un serviciu specializat în domeniul protecției copilului, ce urmărește reabilitarea bio-psiho-sociala a copiilor cu handicap de orice natură, dar şi a adulţilor cu handicap, fara personalitate juridică, în structura Serviciului Public de Asistență Socială Cugir şi se organizează şi funcționează în baza hotărârii Consiliului Local Cugir.

Misiunea Centrului Social Multifuncțional pentru persoane cu nevoi speciale este prevenirea abandonului și instituționalizării copiilor prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recuperare, abilitare/ reabilitare, recreere- socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare, pentru părinți sau reprezentanții legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii, sau alte persoane adulte cu handicap.

Scopul principalal serviciului este asigurarea recuperării medicale şi sociale complexe a copilului cu handicap de pe raza unității administrativ teritoriale Cugir, care provine din familie, dar şi a adultilor cu handicap. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea