Rămâi conectat

Actualitate

Cugirean turmentat, amendat cu 600 de lei pentru că a confundat gardul unei locuinţe cu o toaletă publică

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 22.00, în oraşul Cugir.

Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveţ, ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul, “exasperat că, în repetate rânduri, unii participanţi la evenimentele cultural artistice care au loc în apropierea casei sale îi confundă gardul locuinţei cu o toaletă publică, un cetăţean a decis să-i prindă pe vinovaţi. Primul surprins a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care, aflat în avansată stare de ebrietate, a ignorat toaletele ecologice din apropiere şi a vrut să “ profite ” de gard. Mai mult, în momentul în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la comportamentul necivilizat, acesta a devenit violent şi l-a ameninţat pe proprietar cu bătaia. Conflictul a fost observat de un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi de siguranţă pe timpul unei adunări publice. Principalul vinovat a fost găsit cetăţeanul aflat sub influenţa alcoolului – George G., din Cugir – care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei. Totodată, proprietarul locuinţei a fost sancţionat cu avertisment scris şi îndrumat ca pe viitor să evite să-şi facă singur dreptate şi, în astfel de situaţii, să apeleze la forţele de ordine.

În acest sens, reamintim cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea