Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cu sau fără referendum…

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi seara, preşedintele jucător, Traian Băsescu a apărut la televizor în prime-time pentru a dezvălui că a declanşat procedura pentru iniţierea unui nou referendum care prevede Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari. Această iniţiativă legislativă vine imediat după ce preşedintele a zis că revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului. Bineînţeles că Traian Băsescu nu este de acord cu modul de   revizuire a Constituţiei mai ales că parlamentarii care ne reprezintă interesele nu ţin cont de interesele noastre din 2009 atunci când 77,7% dintre cei prezenţi la urne s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,8% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari.

Referendumul – consultarea populaţiei într-o problemă de interes general, dar ce rost are această consultare dacă nu se pune în aplicare? Ce garanţie avem noi, cetăţenii că dacă vom participa la următorul plebiscit similar cu cel din 2009 se va ţine cont de părerea noastră, se va schimba Constituţia şi în 2016 vom avea Parlament unicameral şi vom vota maxim 300 de parlamentari?

În altă ordine de idei cu siguranţă cu această acţiune populistă prin care încearcă să se apropie de popor, preşedintele îi pune în dificultate pe liderii USL fiind în asentiment cu aproximativ 80% din populaţia anului 2009.

Dacă scena politică din România ar fi un joc de şah, Băsescu a făcut o mutare inteligentă prin care i-a băgat în şedinţă dis-de-dimineaţă pe liderii USL care se tem de mat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea