Rămâi conectat

Sport

Cu CSM Bucureşti, succes de moral pentru campioana Volei Alba Blaj | Darko Zakoc: „Contează mult această victorie”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Bucuresti cupa 47Campioana României, Volei Alba Blaj a învins categoric, în Sala „Timotei Cipariu”, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, pe CSM Bucureşti, scor 3-0, într-un meci care a durat 78 de minute.

Calificarea se va juca peste două săptămâni, în capitală, elevele lui Darko Zakoc având nevoie de două seturi pentru a accede în premieră în ultimul act al Cupei României.

Pentru formaţia din „Mica Romă”, victoria, prima din 2017, reprezintă o infuzie de moral, în condiţiile în care a avut în faţă o formaţie care i-a administrat primul eşec din acest sezon.

Volei Alba Blaj avea nevoie de un succes, pentru a îndepărta presiunea, mai ales că meciurile care urmează, cu Dinamo (21 ianuarie în Divizia A1) şi Volero Zurich (25 ianuarie, la Sibiu, în Champions League) sunt alte două teste majore.

Citeşte şi: FOTO: în semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0! Victorie netă, prima din 2017 și opțiune importantă pentru finală

Conform statisticii Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 10 din serviciu, 38 atacuri, 11 blocaje, 16 erori ale adversarului. CSM Bucureşti a făcut 58 de puncte: 4 din serviciu, 33 atacuri, 9 blocaje, 12 erori ale adversarului. Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj) şi Jelena Alajbeg (CSMB), cu câte 12 puncte, au fost jucătoarele care au reuşit cele mai multe puncte în acest joc. Volei Alba Blaj a avut 39% preluare pozitivă (Samara Rodrigues de Almeida – 56%, Rebecka Lazic – 43%), în timp ce CSM Bucureşti a înregistrat o medie de 42% (Veronica Carocci – 60%, Bernadett Dekany – 50%.

*Darko Zakoc: „Victoria ne dă încredere”

Antrenorul Darko Zakoc a declarat că succesul din semifinalele Cupei este foarte importanţă în contextul programului încărcat şi a jocurilor dificile, dar nu este mulţumit de calitatea evoluţiei echipei sale. „A fost un meci cu multe oscilaţii în jocul nostru, nu mi-a plăcut acest lucru, dar e bine că am câştigat, mai ales că a contat doar victoria. A fost doar prima repriză, trebuie să fim atenţi şi la meciul retur de la Bucureşti, mergem să obţinem şi acolo o victorie, nu doar să câştigăm două seturi şi să ne calificăm în finală. A contat mult această victorie în doar trei seturi, pentru că am avut probleme cu CSM Bucureşti în campionat, am jucat contra lor 10 seturi în două meciuri, am pierdut ultima dată şi cred că, în special pentru fete, acest meci a fost unul care ne dă mai multă încredere în forţele noastre„, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*Lazic, surpriza lui Darko

În partida de ieri, antrenorul sârb a introdus-o în teren pe Rebecka Lazic, ce a lipsit o perioada îndelungată de timp din pricina unor probleme de sănătate, iar voleibalista a avut o evoluţie lăudabilă. Rebecka Lazic ne-a ajutat mult în acest meci, a intrat şi a schimbat ritmul, le-am surprins pe adversare cu această mutare, a jucat bine, din păcate a lipsit două luni de pe teren şi s-a simţit asta„, a comentat Zakoc.

În partida cu CSM Bucureşti, în lotul gazdelor s-a regăsit nou-venita Lisa Kramer, care însă nu a fost utilizată de Darko Zakoc, voleibalista având nevoie însă de adaptare. „Lisa Kramer este o jucătoare tânără, are calităţile pe care noi le căutam, dar trebuie puţin timp pentru acomodarea ei, sistemul nostru este diferit decât cel cu care ea a fost obişnuită în SUA. Din ce am văzut la antrenamente ne va ajuta în acest sezon, vine să ofere soluţii pentru o poziţie pe care am avut probleme, respectiv cea de fals, şi acum avem variante şi aici„, a adăugat „principalul” campioanei, debutul putându-se conesmna în partida de la Dinamo Bucureşti.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea