Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cu 700.000 de euro, Cornel Țălnar a dezvoltat cea mai modernă bază sportivă din Alba Iulia. Planuri de viitor: Un hotel de patru stele și o școală de fotbal 

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Winner s Club Talnar05Cornel Țălnar a dezvoltat, la Alba Iulia, cea mai mare bază sportivă și de agrement în care a investit pe parcursul a 10 ani nu mai puțin de 700.000 de euro. În viitorul apropiat, dinamovistul a precizat că dorește să ridice un hotel de patru stele cu restaurant, SPA și toate facilitățile necesare pentru pregătirea sportivilor. Acesta ar vrea să înființeze și o școală de fotbal care să-i poarte numele.

Fostul fotbalist al Unirii Alba Iulia Cornel Țălnar a vorbit pentru ziarul ”Unirea” despre baza sportivă pe care a creat-o precum și despre planurile sale de viitor. Terenul sintetic de fotbal a fost amenajat în 2005, atunci când, spune el, erau doar două asemenea obiective în București.

Povestea ”Winner`s Club Țălnar” s-a născut în 2004 după o vizită a primarului Mircea Hava în București.

”Am mers la un teren sintetic în centru, asemănător cu acesta. Zic, domnul primar, aș vrea să fac și ceva de genul pentru oamenii din Alba Iulia. Atunci era ceva nou și pentru București. A zis, dacă faci așa ceva pentru Alba Iulia, hai să vedem cum putem găsi un spațiu. Nici nu știam că există spațiul acesta (n.r. din Cetatea Alba Carolina). Era ascuns, era retras, accesul era foarte dificil. Practic, tot ce vezi aici era un morman de pământ”, a spus fostul fotbalist.

winner's club talnarBaza sportivă oferă acum o varietate de posibilități de relaxare și divertisment: piscină, teren de fotbal, tenis și volei, sală de fitness, saună, masaj și bar.

Cornel Țălnar a precizat că în primii ani, business-ul mergea mai bine, însă odată cu înființarea altor terenuri sintetice și odată cu venirea crizei financiare avea noroc cu salariul de antrenor de la Dinamo București.

 

Un deceniu de la înființare

Afacerea bazei sportive a demarat în urma unui contract de asociere cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia în vederea exploatării din punct de vedere comercial a unui teren cu intenția de a amenaja o bază sportivă și de agrement. Contractul s-a încheiat pe o durată de 49 de ani și poate fi prelungit prin acordul părților pentru o perioadă egală cu jumătate din perioada inițială.

Consiliul local a pus la dispoziție terenul, în suprafață de 9.506 mp, iar Societatea  Comercială Winner`s Club Țălnar a avut obligația să contribuie în numerar și în natură cu toate bunurile și serviciile amenajării bazei sportive și de agrement. Potrivit contractului, Consiliul local are dreptul de a folosi baza, după cum crede de cuviință, de luni până vineri, între orele 8.00-14.00. Cornel Țălnar spune că, în acest timp, pune la dispoziție baza de agrement studenților de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și elevilor de la ”Sportiv” și ”Teologic”.

Generatia de aur la Winner`s Club Talnar0045În acești 10 ani, Winner`s Club Țălnar a avut de achitat Consiliului local al municipiului Alba Iulia, lunar, 10 la sută din profitul net realizat, dar nu mai puțin de o sumă care varia între 400 și 50 de euro – suma mai mică fiind pe perioada desfășurării lucrărilor de reamenajare și consolidare a Cetății de tip Vauban din Alba Iulia, lucrări desfășurate în zona în care este amplasată baza sportivă.

În viitor, un hotel pentru pregătirea sportivilor și o școală de fotbal care să-i poarte numele

Cornel Țălnar a spus că Elena Udrea, pe vremea când era ministru al Dezvoltării și Turismului, fiind la Alba Iulia, a vizitat baza sportivă și i-a spus că ar fi păcat să nu ridice un hotel. Cornel Țălnar spune că va investi suma de 1.000.000 de euro într-un hotel cu un singur nivel, cu restaurant, și 21 de camere. Acesta a precizat că a obținut aprobările necesare de la Ministerul Culturii, iar la sfârșitul lunii iulie spune că va avea toate documentele necesare pentru demararea unui astfel de obiectiv. ”Hotelul va avea și SPA. Țin foarte mult la recuperarea sportivilor, exact cum cer normele internaționale. Într-un an sper să fie terminat”, a spus unchiul fotbalistului Gicu Grozav.

De asemenea,  se vor amenaja și moderniza căile de acces spre obiectivele incluse în complex, se are în vedere realizarea unei incinte de parcare pentru 22 autovehicule, separarea fluxurilor de acces carosabil uşor faţă de aleile pietonale și crearea acceselor facile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Obiectivul PUZ-ului este ”revitalizarea spaţiului aferent Bastionului Carol din Cetatea Alba Carolina prin dezvoltarea funcţiei turistice a obiectivului existent, integrarea într-un circuit al turismului specializat pe domeniul sportiv, dar nu numai, reabilitarea construcţiilor existente pe principiile ecologice ale ”caselor verzi”, extinderea pe aceleaşi principii cu noi obiecte a bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar”, după cum se precizează în raportul de specialitate.

Peste 2 ani, fostul fotbalist spune că se va întoarce la Alba Iulia unde vrea să înființeze o școală de fotbal după modelul ”Academiei Hagi”, dar păstrând proporțiile. ”Eu personal, cu băiatul meu, George, o să ne ocupăm de ea”. Țălnar spune că va antrena copii cu vârste între 8 și 15 ani, pentru turneele de minifotbal dar și pentru fotbalul mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea