Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia s-a calificat în Final Four-ul LNBF după 60-59 contra echipei CSBT Alexandria *Victorie în ultimele secunde

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meciul doi al sferturilor de finală dintre CSU Alba şi CSBT Alexandria, CSU Alba Iulia - CSBT Alexandria18programat pe terenul echipei din judeţul Teleorman a fost unul extrem de dramatic, interzis persoanelor cardiace. Deşi s-a aflat mai tot timpul la conducere, echipa gazdă a pierdut partida în ultimul sfert, după ce CSU Alba Iulia a jucat extraordinar şi a forţat exact atunci când a fost nevoie. CSU Alba Iulia s-a impus cu 60-59 (12-16, 13-10, 14-22, 21-11) în ultimele secunde ale partidei şi practic a anulat meciul decisiv al sferturilor, care trebuia să se dispute miercuri la Alba Iulia.

După 74-50 în prima manşă a sferturilor, CSU Alba Iulia nu a mai reuşit o prestaţie la fel de bună ca cea de pe teren propriu, însă când nimeni nu îi mai dădea vreo şansă echipei din Alba Iulia să câştige acest meci, trupa lui Popov a acţionat precum o mare echipă şi a anulat meciul decisiv. „Meciul a fost strâns mereu, cu un mic avantaj de partea adversarelor noastre până pe final. Am făcut un joc bun, dar am avut câteva greșeli cu care le-am permis celor din Alexandria să conducă pe tabelă, însă am făcut un ultim sfert excelent. Am decis să schimbăm apărarea și să le punem reale probleme gazdelor și am revenit bine în partidă, iar cu o prestație foarte bună în atac avută de Elisabeth Pavel și Valencia McFarland și un joc defensiv colectiv am reușit să câștigăm. Îmi felicit sportivele pentru dăruirea de care au dat dovadă astăzi în teren. Mă bucur că am reușit să încheiem în doar 2 partide acest sfert de finală, deoarece avem mai mult timp de odihnă, dar și să pregătim corespunzător meciurile cu Sf. Gheorghe”, a precizat Miroslav Popov, antrenorul CSU Alba Iulia.

În primul sfert al partidei de la Alexandria, echipa gazdă a reuşit să controleze jocul, iar după primele 10 minute CSBT conducea cu 16-12. Miroslav Popov a încercat să le readucă în joc pe fetele sale, care au preluat controlul partidei, însă tabela indica la pauza mare 26-25 pentru gazde. Albaiuliencele eu început prost cel de-al treilea sfert, încasând un coş de 3 puncte în debutul jocului, iar gazdele au reuşit să marcheze la majoritatea atacurilor, diferenţa de pe tabelă mărindu-se, iar înaitne cu ultimele 10 minute de joc CSBT Alexandria conducea cu scorul de 48-39 şi era la câteva minute distanţă de prelungi seria sferturilor dintre cele două combatante la jocul decisiv.

*Calificare în ultimele secunde – urmează Sepsi în semifinale

Baschetbalistele antrenate de Miroslav Popov au alergat după egalare în ultimul sfert, iar în momentul în care s-au apropiat la numai două puncte de gazde (54-52), acestea au reuşit un coş de 3 şi le-au tăiat elanul universitarelor. Cu toate acestea, CSU Alba Iulia nu a abandonat lupta şi înanite cu două minute de finalul jocului au reuşit să ajungă la un punct în spatele Alexandriei (57-56), iar finalul a devenit unul dramatic. Incredibilul s-a produs imediat, iar Pavel şi compania au trecut în avantaj (58-57) printr-un coş reuşit de McFarland. În ultimele secunde, Alexandria a trecut din nou în avantaj (59-58), însă în cele din urmă Valencia McFarland a marcat un coş pe care a scris „semifinale”, iar CSU Alba Iulia a reuşit o victorie extrem de mare contra CSBT Alexandria şi o nouă calificare în Final Four-ul Ligii Naţionale de Baschet Feminin. CSU Alba Iulia s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în semifinalele LNBF, urmând să lupte pentru un loc în finală contra echipei Sepsi Sf. Gheorghe.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Jessica Kuster – 14 puncte, Elisabeth Pavel – 13, Wumi Agunbiade – 10 („double-double”, 14 recuperări), Valencia McFarland – 6, L’Oreal Price – 6, Larisa Toma – 6 şi Milica Deura – 5.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea