Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia îşi creionează lotul: Marta Fodor a revenit în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Revenită în elita baschetului feminin autohton, după o pauză de un an, cauzată de motive financiare, CSU Alba Iulia îşi creionează efectivul cu care va aborda viitoarea stagiune, una în care sub comanda croatului Vladimir Ivankovic se vor afla 5 „straniere”, 4 baschetbaliste autohtone şi trei tinere de la LPS Alba Iulia. Aşa cum v-am informat, din lot vor face parte talentatele Andreea Fleşer, Diana Ignat şi Alexandra Bobar (ce au evoluat stagiune trecută în eşalonul secund).

*Tania Agache, o altă achiziţie

Astfel, Mădălina Geleriu (a mai jucat la BCM Timişoara şi Phoenix Galaţi) va continua la CSU Alba Iulia şi, cu siguranţă, în campionatul următor, echipa studenţească se va baza pe serviciile a două jucătoare din ţară. În primul rând este vorba de Marta Fodor, care se întoarce după un an la Alba Iulia. Baschetbalista de 26 ani evoluează pe pozițiile 3/4 şi a mai fost legitimată la CSU Alba Iulia în perioada 2014-2016, plecând vara trecută la CSM Tîrgovişte. Marta Fodor a fost în ultimii ani o obişnuită a echipelor Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, multipă campioană naţională universitară, prezentă la Campionatele Europene (vicecampioană în 2016), dar şi la întrecerile de baschet 3×3. Lângă aceasta se va regăsi talentata Tania Agache (18 ani), originară din Sibiu, ultima dată la BC Alexandria, ce oucpă poziţia de fundaş. Antrenorul croat Vladimir Ivankovic (ce va lucra fără secund, doar Nicuşor Marcu fiind director tehnic) a stabilit reunirea CSU Alba Iulia pentru 28 august, fiind prevăzut un stagiu centralizat de pregătire şi câteva jocuri de verificare (în 14 septembrie şi 17 septembrie cu SCM Timişoara). primele meciuri oficiale fiind în Cupa României, dubla cu Phoenix Galaţi (27 septembrie – deplasare şi 30 septembrie – returul)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea