Rămâi conectat

Sport

CSŞ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, Europa Alba Iulia şi LPS Sebeş – campioanele judeţului Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aproape de finalul sezonului, încet, încet, actualul sezon al competițiilor de juniori organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba sunt pe final. Europa Alba Iulia juniori D1Din cele cinci competiții juvenile, avem doar o singură necunoscută (Juniori A1), unde lupta pentru primul loc este extrem de strânsă. La restul competițiilor juvenile, echipele care vor reprezenta județul la fazele zonale vor fi: CSȘ Blaj (Juniori B1), AFC Unirea 1924 Alba Iulia (Juniori C), Europa Alba Iulia (Juniori D), LPS Sebeș (Juniori E).
*Campionatul Juniorilor A1
În campionatul Juniorilor A1, lupta este foarte strânsă. Cu două etape înainte de final, trei echipe mai au șanse matematice de a câștiga campionatul: CS Ocna Mureș (71 de puncte), CS Performanța Ighiu (71 de puncte) și CS Olimpia Aiud (67 de puncte). Așadar, lupta este departe de a fi terminată și aproape mai mult ca sigur, lupta se va decide în ultima etapă. În caz de egalitate, se vor lua în cosiderare meciurile directe. Între primele două formații, avantajată este CS Ocna Mureș după 0-0 în tur la Ocna Mureș și 2-1 pentru Ocna Mureș, la Ighiu, în returul campionatului.
Vezi programul celor trei echipe până la finalul campionatului:
Locul I – CS Performanța Ighiu (71 de puncte):
Etapa 29 – AS Mureșul Vințu de Jos (a), Etapa 30 – ACS Șurianu 1945 Sebeș (d).
Locul II – CS Ocna Mureș (71 de puncte):
Etapa 29 – CS Rapid CFR Teiuș (a), Etapa 30 – ASC Pianu 2013 (d).
Locul III – CS Olimpia Aiud (61 de puncte):
Etapa 29 – AS Energia Săsciori (d), Etapa 30 – AS Euro Șpring (a).
*Campionatul Juniorilor B1
CSȘ Blaj a reușit să câștige campionatul Juniorilor B1, după o luptă strânsă cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Aceștia câștigat campionatul cu 34 de puncte (golaveraj 62 – 20), la o distanță de doar două puncte de echipa albaiuliană. Blăjenii vor lupta în etapa regională în grupă cu județele Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna și Brașov.
*Campionatul Juniorilor C
Această competiție s-a terminat marți, 19 mai 2015. AFC Unirea 1924 Alba Iulia a câștigat play-off-ul Juniorilor C cu 9 victorii și o singură înfrângere (0-1 cu ACS Viitorul Aiud, în ultima etapă). Astfel, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și ACS Viitorul Aiud (locul 2) vor reprezenta județul în faza zonală a campionatului de Juniori C, unde se vor duela cu echipe din Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita și Covasna.
*Campionatul Juniorilor D
Echipa antrenată de fostul vârf al echipei Unirea Alba Iulia, Neluțu Popa, a câștigat campionatul județean de Juniori D cu 5 puncte avans în fața echipei CF Metalurgistul 1939 Cugir. Europa Alba Iulia a strâns 46 de puncte din 60 posibile, în timp ce pe locul II s-a clasat CF Metalurgistul 1939 Cugir (41 de puncte) și AFC Unirea Alba Iulia (35 de puncte). Astfel, Europa Alba Iulia va evolua în perioada 27 – 31 mai 2015, la faza zonală, unde va întâlni în grupe echipele CS FC Hunedoara, AS FC ASA Târgu Mureș 2013 și CSO Baraolt. Dacă europenii vor prinde unul din primele două locuri din grupă, ar putea da în fazele finale peste AS Unirea Tărlungeni, FC Interstar Sibiu, AFC Odorheiu Secuiesc și SC FC Viitorul Constanța SA (echipa abrudeanului Raducu Pocol).
Programul echipei AS Europa Alba Iulia este următorul:
27 mai 2015, ora 14:00: Europa Alba Iulia – FC Hunedoara
28 mai 2015, ora 17:00: Europa Alba Iulia – ASA Târgu Mureș 2013
29 mai 2015, ora 17:00: CSO Baraolt – Europa Alba Iulia
*Campionatul Juniorilor E
Luptă strânsă pentru primul loc, dintre AS Europa Alba Iulia și LPS Sebeș, de pe tot parcursul campionatului s-a încheiat în ultima etapă, unde echipa LPS Sebeș a avut câștig de cauză după victoria cu 10-1 din cadrul ultimei etape. Deși la începutul sezonului, Europa Alba Iulia părea favorită certă în câștigarea campionatului, LPS Sebeș a arătat că s-a întârit în acest sezon și a luat fața europenilor. Astfel, LPS Sebeș va fi echipa care ne va reprezenta în turneul zonal al Campionatului Național de Juniori E, unde se va bate cu campioanele județelor Brașov, Mureș, Sibiu, Covasna și Harghita.

Sursa: AJF Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea