Rămâi conectat

Sport

CS Unirea Alba Iulia îşi precizează punctul de vedere, printr-un comunicat de presă, referitor la diferendul cu atleta Ana Rodean

Dan HENEGAR

Publicat

în

liviu-coacazaPrintr-un comunicat de presă, semnat de directorul Liviu Coacăză, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, îşi precizează punctul de vedere referitor la diferendul cu atleta Ana Rodean. 

Într-o postare recentă în mediul online, sportiva uniristă, ce a reprezentat Alba la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a acuzat conducerea CS Unirea Alba Iulia, Ana Rodean cerându-i demisia lui Liviu Coacăză. Acesta nu a dorit să comenteze respectivul lucru, trimiţând însă un comunicat de presă pe care îl redăm în cele ce urmează.

COMUNICAT DE PRESĂ Clubul Sportiv UNIREA Alba lulia, club fanion al judeţului Alba

„Clubul Sportiv Unirea Alba lulia recunoaşte meritele tuturor sportivilor care au făcut şi fac cinste clubului noastru, sportului judeţean şi naţional, şi acordă credit tuturor tinerilor de perspectivă care sunt angrenaţi în competiţiile de tineret juniori şi cadeţi. În cadrul clubului se regăsesc un număr de 7 secţii de sport (atletism, judo, haltere, box, tenis de masă, orientare şi culturism) din care 6 sunt funcţionale iar secţia de culturism a fost suspendată.

Citeşte şi: Ana Rodean, unica reprezentantă a judeţului Alba la Jocurile Olimpice atacă dur conducerea CS Unirea Alba Iulia, solicitând demisia lui Liviu Coacăză

Este important să recunoaştem public meritele sportivei Ana Veronica Rodean (dublă legitimare), ale antrenoarei Mariana Bucerzan cea care a contribuit la şlefuirea talentului ei şi nu în ultimul rând ale antrenorului Avram Gabriel, cel care s-a ocupat ulterior de pregătirea sportivei, după ce aceasta a ieşit din juniorat.

În ceea ce priveşte transparenţa, va informam pe dumneavoastră în mod public că la repartizarea bugetelor de către MTS, aşa cum reiese din documentul ataşat, CS Unirea are alocate venituri doar din subvenţii MTS, repartizate pe trimestre, în cuantum de 461.000 de lei pentru anul 2016. Aceste venituri se consuma în baza OMFP 1792/2002-Ordin ALOP ACTUAcs-unirea-alba-iuliaLIZAT adică după normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare.

 

Evidenţa angajamentelor bugetare este ţinută de compartimentul financiar-contabil iar fiecare credit bugetar consumat se raportează la MTS (Ministerul Tineretului şi Sportului). În ceea ce priveşte alocarea acestor bugete pe secţii, sigur se ţine cont şi de performanţele obţinute de sportivii unei anumite secţii, dar se ţine cont şi de perspectivele altor sportivi tineri, juniori şi cadeti din cadrul celorlalte secţii sportive. Aici este necesar sa evidenţiem sportivii tineri care au făcut performanţă şi anume:

*secţia atletism sub coordonarea antrenorilor Mariana Bucerzan şi Mihaela Vlas s-au remarcat sportivii: IGNA PAŞCA LORENA – locul 1 la CN juniori III Cluj Napoca- Campioana Naţionala FLEŞER GEORGE 4 medalii la CN Cadeţi astfel: loc II la 3000 m, loc II la 4000 m, loc III la 800 m şi Ioc II la 1500 m;

*haltere sub coordonarea antrenorului Ioan Frăţilă s-au remarcat sportivii: BALAŞ GEORGE campion naţional cat. 77kg cadeţi (13-15 ani) GÂNGĂ OVIDIU loc II cat. 62 kg cadeţi; TURUŞ DAN IOAN loc III CN (+105kg) juniori I, loc III CN (+105 kg) tineret. Considerăm că şi aceşti sportivi de perspectivă merită toata atenţia noastră şi lista poate continua şi cu secţia box sau judo.

La categoria seniori subliniem, asa cum s-a evidenţiat şi în ziarul Unirea, performanţele sportivilor de la secţia Orientare sub coordonarea antrenorului Marius Anghel: BOGYA TAMAS loc III CN Semimaraton Oradea, loc I CMTB Baia Mare, loc VIII echipe Campionat Mondial Slovenia; BRABIESCU CĂLINESCU PAUL loc II CN echipe Comarnic, loc II CN Orientare în Alergare Iaşi, loc II CN Noapte Craiova; MILEA RADU  loc II CN Echipe Comarnic.

Pentru informarea publicului şi a dumneavoastră vă prezentăm situaţia bugetară consumată pâna în 18.11.2016, pe secţii. Sumele cuprind cheltuieli legate de calendarul competiţional, pregătire, indemnizaţii sportive şi alte cheltuieli (taxe, vize, vizite medicale etc.), în cuantum de: ATLETISM – 32260,54 lei

JUDO – 10652.32 lei

HALTERE – 17954,30 lei

TENIS DE MASĂ – 4904,83 lei

ORIENTARE – 20007,52 lei

BOX – 31343,51 lei

CULTURISM – 0.00 lei

Clubul sportiv Unirea face următoarea precizare: sumele care se ordonanţează şi se plătesc către secţii, se consumă în baza referatelor emise de către antrenori în fiecare lună calendaristica.

În ceea ce o priveşte pe Ana Veronica Rodean, aceasta a fost exclusă în unele din referatele emise de antrenorul Avram Gabriel, pe motiv că a fost recompensată cu indemnizaţii sportive de către Clubul Sportiv Reşiţa. Ba mai mult, referatele pentru indemnizaţiile sportive pe lunile iulie, septembrie, octombrie şi noiembrie au fost făcute toate, precizăm toate, în data de 04.11.2016, iar cele pentru premiere în data de 17.11.2016.

Este important să anunţam că în anul 2015 antrenorul Avram Gabriel a exclus-o total din referatele sale pe sportiva Ana Rodean, din diferite motive, dar în analiza făcută împreuna cu directorul de atunci Corneliu Muresan am convenit ca Ana Rodean să primească indemnizaţiile sportive pe 2015, cu toată opoziţia antrenorului.

Este de datoria clubului să asigure atât cât permite bugetul, suportul financiar necesar pentru fiecare secţie prin prisma performanţei sportive, dar si pentru viitorul acelor sportivi juniori care cresc şi vor obţine performanţe.

Clubul Sportiv UNIREA Aba Iulia

Director Ec. Liviu Coacăză

*Replică Ana Rodean: „Erau principiile mele, n-am vrut scandal în presă, nu am comentat nimic de indemnizaţii”

Prin postarea mea de pe pagina de facebook mi-am exprimat punctul de vedere despre cum stau lucrurile în ţara aceasta. Era modul meu de a vedea aceste aspecte şi nicidecum nu m-am plâns de indemnizaţii, aşa cum reiese din comunicatul de presă. Săptămâna trecută nu am comentat absolut nimic despre indemnizaţiile de efort primite, erau doar principii de ale mele. În anul 2016, pe mine m-a susţinut CS Universitatea Reşiţa, nu am cerut nimic de la CS Unirea Alba Iulia. Chiar mi-am cumpărat adidaşi pe banii mei, fără a fi decontaţi de la club, nici măcar nu am solicitat acest lucru. De la CS Unirea Alba Iulia indemnizaţia de efort am primit-o doar două luni, ianuarie şi februarie, bani care au ajuns la mine în vară. Convenţia între cluburi a fost că 6 luni mă susţine un club şi şase luni celălalt, însă cum, mereu cei de la Unirea s-au plâns că nu sunt bani, după discuţii cu antrenorul meu, cei de la Reşiţa au decis să mă susţină tot anul”, a comentat Ana Rodean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea