Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cristian Pașca, candidatul PNL la Primăria Cîmpeni: Este nevoie de schimbarea strategiei de dezvoltare a orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia, Cristian Pașca, candidatul PNL la Primăria Cîmpeni, a afirmat că este absolut nevoie de o schimbare a strategiei de dezvoltare a orașului prin care să fie stimulate investițiile în zonă, iar acest lucru se poate face prin schimbarea administrației locale – conduse în prezent de primarul PSD, Călin Andreș.

Cristian Pasca candidat PNL la Primaria Cimpeni2Liderul PNL Câmpeni a prezentat câteva concluzii la care a ajuns împeună cu colegii săi liberali în urma analizei făcute bugetului public al orașului Cîmpeni pe anul 2016, adoptat recent de Consiliul Local.

Astfel, potrivit lui Pașca, din bugetul stabilit pe 2016 la suma de 19.686.930 de lei, peste 15,7 milioane sunt destinați capitolului de funcționare și asistență socială, iar pentru dezvoltare/investiții suma de doar 3,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă doar 19% din cheltuielile totale.  Din cei 3,8 milioane de lei, 2,8 milioane reprezintă excedentul bugetar, adică “bani care nu au fost cheltuiți anii trecuți”. În aceste condiții, liberalul susține că orașul Cîmpeni nu are nicio șansă să se dezvolte din punct de vedere economic, al locurilor de muncă.

„Suma destinată cheltuielilor cu funcționarea Primăriei Cîmpeni (2,8 milioane lei) și cu asistența socială (1,57 milioane lei) este aproape egală cu suma destinată pentru dezvoltare în valoare de doar 3,8 milioane de lei.

Pentru proiectele de infrastructură au fost alocați doar 700.000 de lei. Proiectele tehnice pentru cele trei străzi vizate erau în valoare de 2,8 milioane lei, această sumă neputând fi acoperită anul acesta. Primarul în funcție a decis totuși să atace trei străzi deodată, cu lucrări multi-anuale, în condițiile în care banii nu ajung pentru finalizarea lucrărilor și se crează un disconfort  inutil cetățenilor care locuiesc în acele zone. Ceea ce considerăm că este o mare greșeală.

Consilierii PNL au solicitat refacerea acestor proiecte tehnice, iar după o ședință de consiliu care a durat 6 ore, bugetul a fost adoptat cu aceste modificări cerute de noi”, a explicat Cristian Pașca.

 

În ultimii 12 ani, Primăria Cîmpeni a reușit să acceseze finanțare europeană cu două proeicte  – refacere ambulatoriu și centru de informare

În concluzie, susține candidatul PNL la Primăria Cîmpeni, este nevoie de o schimbare a strategiei de dezvoltare a orașului , de scăderea cheltuielilor cu funcționarea și creșterea celor de la capitolul dezvoltare. Acets lucru s-ar putea realiza printr-o gestionare mai eficientă a bugetului local și atragerea de investiții din fonduri europene.

Pașca s-a arătat dezamăgit  și de lipsa totală de eficiență a conducerii Primăriei Cîmpeni în ceea ce privește atragrea de fonduri europene în oraș. Doar două la număr, în ultimii 12 ani. Liberalul crede că este inadmisibil ca orașe ca și Abrudul sau Zlatna să reușească la acest capitol, iar Cîmpeniul nu.

“Este nevoie de o strategie de dezvoltare corectă, care să îi încurajeze pe cei ce doresc să investească în zona Cîmpeni. Iar acest lucru cred că este posibil prin schimbarea administrației locale, cu o echipă liberală.”, a conchis liberalul. (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea