Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cristian Covaciu, antreprenorul care a pus suflet în roboții companiei IPEC Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cristian Covaciu, antreprenorul care a pus suflet în roboții companiei IPEC Alba Iulia

Unul dintre cei mai cunoscuți ambasadori ai municipiului nostru, în lume, la ora actuală, este compania IPEC Alba Iulia. Spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală i-au adus fondatorului acestei companii, Cristian Covaciu, titlul de EY Entrepreneur Of The Year– România 2016.  IPEC este unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj şi porţelan superior.

Compania condusă de Cristian Covaciu deţine una dintre cele mai avansate tehnologii de producţie din domeniu. În prezent, are un venit anual de peste 22 milioane de euro, 800 de angajaţi şi 250 de roboţi industriali. Cu aproximativ 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC este o companie care livrează produse din porțelan  la nivel global, din Japonia până în SUA.

Cristian Covaciu a devenit antreprenor în 1990, de nevoie, când era student în anul cinci la Timișoara. De când se știe, a vrut să fie inginer ceramist, pentru că mama lui, director al unei fabrici de ceramică până în 1990, l-a dus acolo unde lucra și i-a plăcut. A intrat primul la facultate și, după absolvire, a rămas asistent universitar câțiva ani.

La IPEC se lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Piața globală, în care compania din Alba Iulia vrea să fie în fruntea plutonului, recompensează productivitatea și volumele mari. În 2000, când s-au montat primii roboți la IPEC, erau pionieri în domeniu chiar la nivel global. În prezent, parteneriatul cu IKEA, acoperă aproape toată producția fabricii. Lumea nu stă însă pe loc.

Pentru pregătirea generațiilor viitoare de specialiști, IPEC a devenit membru fondator al școlii profesionale din Alba Iulia și are propriile programe de pregătire.

Aplicând în mod consecvent motto-ul: Lumea se schimbă foarte repede, cea mai bună modalitatea de a fi în pas cu tehnologia este să fi cel care o dezvoltă IPEC s-a  transformat  într-o companie high-tech care produce astăzi cu ajutorul a peste 250 de roboţi industriali mai bine de 1% din producţia mondială de farfurii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea