Rămâi conectat

Curier Județean

Crima din Gârbova: 4 ani și 4 luni de închisoare pentru Aurel Ruginosu care și-a omorât soția în bătaie. A lovit-o cu obiecte contondente care i-au cauzat hemoragii interne și externe, inclusiv rupturi pulmonare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aurel Ruginosu, bărbatul din satul Reciu, comuna Gârbova care și-a omorât în bătaie soția și apoi a vrut să o îngroape în grabă, pentru a-și ascunde fapta, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

”(…) condamnă pe inculpatul Ruginosu Aurel … deţinut în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al IPJ Alba, la pedeapsa de 4 ani, 4 luni şi 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (…) obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 2.340 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Decizia a fost contestată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17.10.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Ruginosu Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 14.10.2016, în jurul orelor 17.30, inculpatul aflat la locuința sa din satul Reciu, comuna Gârbova, județul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soția sa victima R.M.,  i-a aplicat acesteia din urmă multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au cauzat hemoragie internă și externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces.

Inculpatul a încercat să ascundă urmele infracțiunii prin toaletarea cadavrului și pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui Certificat constatator al decesului, însă acesta a refuzat și a înștiințat organele competente. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat și s-au emis primele constatări preliminare cu privire la moartea acesteia.

La data 17.10.2016, prin ordonanţa procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea inculpatului Ruginosu Aurel pe o durată de 24 de ore, iar la data de 18.10.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor, față de inculpatul susnumit, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ruginosu Aurel pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18.10.2016, sens în care a fost emis și mandatul de arestare preventivă.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

La data de 7.12.2016, bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea