Rămâi conectat

Ştirea zilei

CRIMA de la Cugir: Nicolae Florin Ghinea ”a prins cu o mână victima de gât și a înjunghiat-o cu cuțitul din cealaltă mână” – RECHIZITORIUL procurorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Florin Ghinea, cugireanul în vârstă de 34 de ani care și-a înjunghiat fosta concubină, pe stradă, și l-a ucis pe tatăl ei, este judecat și va trebui să plătească pentru faptele sale. Dosarul este pe rolul Tribunalului Alba, unde victimele s-au constituit parte civilă cu suma de 200.000 de lei. El a fost arestat în data de 19 septembrie, după ce înainte cu două zile, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi în familie, în urma căruia a fost evacuat din locuință, a primit ordin de restricție și a fost acționat în judecată pentru pensie alimentară, i-a atacat cu cuțitul pe fosta soție și pe tatăl acesteia, pe stradă, de față cu mai mulți martori.

În rechizitoriul trimis instanţei de judecată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au descris modul în care a acţionat criminalul:

”În data de 17.09.2016, dată la care în oraşul Cugir era organizat festivalul „Toamna Cugireană”, inculpatul Ghinea Nicolae Florin a coborât de la pădure, unde muncea cu ziua, în oraş, deplasându-se în diferite baruri unde a consumat bere (potrivit declaraţiei inculpatului). În timp ce se afla pe terasa unui bar, a văzut când victimele D.D., D.D.D., D. şi minora. G. se deplasau pe strada…, minora aflându-se pe o bicicletă, fiind împinsă de mama acesteia.

Inculpatul văzând că victimele, se deplasează în grabă, a luat sticla de bere şi a fugit înspre acestea. Ajuns lângă familia D., s-a apropiat de fetiţa sa, aplecându-se în faţa bicicletei. În acest moment, a observat că victima D.D. a scos din buzunar un spray iritant (purtat de victimă de teama inculpatului întrucât acesta anterior faptei nu şi-a respectat ordinul de protecţie, situaţie care face obiectul dosarului penal nr. (…) a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia), cu care a pulverizat înspre inculpat, substanţa ajungându-i în ochi.

Enervat fiind, inculpatul Ghinea Nicolae Florin s-a ridicat şi a aruncat cu sticla în direcţia victimei D.D. (care se afla la circa doi metri în faţa inculpatului), pe care însă nu a atins-o, întrucât victima s-a ferit. Apoi, inculpatul s-a apropiat de victima D.D. şi a prins-o cu mâna de gât, împingând-o, fără ca aceasta să cadă la pământ şi imediat inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit pe care îl avea asupra sa (întrucât îl folosea la mâncare când mergea în pădure – potrivit declaraţiei sale) şi, apropiindu-se de victima D.D., i-a aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul pe care îl avea în mâna stângă.

CITEȘTE ȘI FOTO/ VIDEO: CRIMĂ la Cugir – O tânără și tatăl ei au fost înjunghiați cu cuțitul, pe stradă, sub ochii oamenilor. Una dintre victime a DECEDAT – UPDATE

Inculpatul a arătat că a mutat cuţitul în mâna dreaptă şi a continuat agresiunea asupra victimei aplicând lovituri acesteia în părţile laterale ale corpului, a abdomenului, loviturile fiind aplicate în poziţie orizontală de la stânga la dreapta, în total fiind patru lovituri (acesta nu exclude posibilitatea aplicării mai multor lovituri), după care a împins victima care s-a prins de inculpat cu mâinile, aceasta căzând la pământ.

Inculpatul a lăsat victima D.D. căzută la pământ şi s-a întors către victima D., care se afla la o distanţă de circa 5 – 7 metri de inculpat şi fugea de la o scară de bloc la alta, încercând să se refugieze de inculpat. Ajuns lângă victimă, în timp ce aceasta se afla la intrarea într-un bloc, unde victima încerca să intre, uşa fiind închisă întrucât era prevăzută cu interfon, i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în spate.

Victima, încercând să se refugieze în continuare, a coborât scările din faţa blocului şi a intrat pe spaţiul verde, unde inculpatul a urmat-o şi, ajungând faţă în faţă cu ea, a lovit-o cu cuţitul în piciorul stâng, lovitură aplicată lateral de la dreapta la stânga. Apoi, inculpatul a prins victima cu mâinile de după gât şi a sărutat-o forţat, după care aceasta imediat a căzut la pământ în stare de semiinconştienţă.

Inculpatul arată că în timpul agresării victimei D. i-a adresat ameninţări cu moartea. Acesta a abandonat victima D., care a căzut la pământ sângerând abundent, inculpatul plecând de la faţa locului, iar, după o distanţă de circa 10 – 15 metri, a aruncat cuţitul în boscheţii din zonă, plecând înspre casa părinţilor, de unde însă a fost alungat de mama acestuia.

Inculpatul s-a deplasat la un magazin de unde a cumpărat o bere şi apoi într-un parc unde a fost depistat de organele de poliţie, după care a indicat locul unde a aruncat cuţitul folosit la comiterea faptei”.

Potrivit victimei care a supravieţuit, inculpatul nu şi-a respectat ordinul de protecţie nici înaintea incidentului din 17.09.2016, căutând-o la locul său de muncă unde a ameninţat-o şi i-a distrus hainele cu care era îmbrăcată aceasta. De asemenea, aceasta a spus că şi părinţii ei, anterior incidentului din 17.09.2016, au fost agresaţi fizic pe stradă, după emiterea ordinului de protecţie.

Femeia a mai precizat că că inculpatul i-a aplicat 2 – 3 lovituri cu cuţitul în spate în timp ce se afla în faţa unui bloc unde încerca să se refugieze de agresiunea sa, iar ulterior l-a agresat pe tatăl său, pe care l-a şi împins, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de scările blocului, când încerca să oprească inculpatul din acţiunea sa asupra ei.

Martorii audiaţi în cauză confirmă că inculpatul a agresat cu cuţitul două victime – un bărbat mai în vârstă şi o femeie mai tânără, femeii spunându-i la sfârşitul agresiunii: „Ţi-am spus că te omor?”, incidentul desfăşurându-se în stradă. Potrivit procurorilor, agresorul a acţionat cu intenţia de a suprima viaţa victimelor.

Tatăl fostei sale concubine a fost înjunghiat de patru ori, rănile determinând decesul acestuia. Femeia a suferit, de asemenea, mai multe leziuni prin înjunghiere – lombă dreaptă, lombă stângă, epigastrică, subclaviculară dreapta şi umăr (toate nepenetrante) bază police stâng, gamba stângă, supraorbital drept, (conform diagnosticului de externare), care au necesitat transfuzie sangvină repetată şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

Criminalul a declarat anchetatorilor că mobilul acţiunii sale a fost faptul că nu a fost lăsat să îşi vadă fiica. Parchetul nu a reţinut, în final, faptul că acţiunea agresorului ar fi fost ”premeditată”, ceea ce ar fi agravat situaţia acestuia, potrivit adevarul.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea